Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καραντίνα σε γιοτ - Το εγχείρημα της Ταϊλάνδης για τόνωση του τουρισμού

Καραντίνα σε γιοτ - Το εγχείρημα της Ταϊλάνδης για τόνωση του τουρισμού
Οι επισκέπτες στην Ταϊλάνδη μπορούν πλέον να περάσουν την υποχρεωτική απομόνωση δύο εβδομάδων κορωνοϊού σε ένα γιοτ.

Οι επισκέπτες στην Ταϊλάνδη μπορούν πλέον να περάσουν την υποχρεωτική απομόνωση δύο εβδομάδων κορωνοϊού σε ένα γιοτ.
Η κυβέρνηση ελπίζει ότι η νέα πρωτοβουλία θα αποφέρει 1,8 δισεκατομμύρια μπατ (£ 42 εκατομμύρια, 58 εκατομμύρια δολάρια) σε έσοδα από τον τουρισμό γιοτ.
Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην αναζωογόνηση της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, η οποία επλήγη σκληρά από την πανδημία.
Προηγουμένως, τον Ιανουάριο, η χώρα είχε ανακοινώσει ένα πρόγραμμα που επιτρέπει στους επισκέπτες να περάσουν την καραντίνα τους σε ένα γήπεδο γκολφ.
Το έθνος της Νοτιοανατολικής Ασίας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους τουρίστες, αλλά τους απαγόρευσε πέρυσι για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.
Το πρόγραμμα καραντίνας γιοτ, που ανακοινώθηκε , θα επιτρέψει στους επισκέπτες με αρνητικό τεστ κορωνοϊού να περάσουν το χρόνο τους σε ένα γιοτ ή ένα μικρό κρουαζιερόπλοιο στο Πουκέτ.
Η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα ο αριθμός των τουριστών στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό να πέσει από 40.000-50.000 την ημέρα σε μόλις εκατοντάδες.

Πιλοτική περίοδος

Το πρόγραμμα έχει ήδη αρχίσει να δέχεται ταξιδιώτες δοκιμαστικά πορεία και περίπου 100 σκάφη αναμένεται να λάβουν μέρος μόλις ξεκινήσει.
Οι ταξιδιώτες πρέπει να φορούν ένα έξυπνο βραχιολάκι που παρακολουθεί ζωτικά σημεία, όπως θερμοκρασία και αρτηριακή πίεση, καθώς και παρακολούθηση της τοποθεσίας του χρήστη μέσω GPS.
Η συσκευή μπορεί να μεταδώσει πληροφορίες ακόμη και στη θάλασσα, σε ακτίνα 10 χλμ., δήλωσε η κυβέρνηση.
Έχοντας απαγορεύσει ξένους τουρίστες τον περασμένο Μάρτιο, η Ταϊλάνδη ανοίγει σταδιακά τα σύνορά της από τον Οκτώβριο.
Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Τουρισμού της Ταϊλάνδης είπε ότι θα προτείνει ένα σχέδιο για τους αλλοδαπούς να περνάνε την καραντίνα σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των παραλιακών θέρετρων.
Το σχέδιο καραντίνας του ξενοδοχείου αναμένεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο ή τον Μάιο σε δημοφιλείς επαρχίες, όπως το Πουκέτ, το Κράμπι και το Τσιάνγκ Μάι.

Πηγή: BBC
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης