Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κάλεσμα Κικίλια προς ιδιώτες γιατρούς: Είμαι σίγουρος ότι θα συνδράμουν και θα στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια

Κάλεσμα Κικίλια προς ιδιώτες γιατρούς: Είμαι σίγουρος ότι θα συνδράμουν και θα στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια
Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε πως ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, δίνουν δύο Κλινικές τους πλήρως στελεχωμένες για Covid περιστατικά στην Αττική

Έμμεσο κάλεσμα προς τους ιδιώτες γιατρούς για να στηρίξουν το ΕΣΥ εν μέσω της πανδημίας απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
«Είχα ανακοινώσει ότι θα συνεπικουρήσουν το υπάρχουν ιατρικό προσωπικό 16 ιατροί από τον ιδιωτικό τομέα.
Έχουν ήδη γίνει 26 και θα φτάσουν τους 50.
Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια και με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας, έχω ήδη μιλήσει με τον Γιώργο Πατούλη.
Είμαι σίγουρος ότι οι ιδιώτες ιατροί θα συνδράμουν και θα στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια» είπε μιλώντας στον Σκάι 100,3.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας δεν έχει βρει την ανταπόκριση που ανέμενε από τους ιδιώτες γιατρούς για τη στελέχωση των ΜΕΘ covid.
Το γεγονός αυτό καθιστά δύσκολη τη λειτουργία πολλών κλινικών στο ΕΣΥ.
Πάντως, το ενδεχόμενο της επίταξης παραμένει στο τραπέζι.
O υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι αν και στην αρχή της πανδημίας υπήρζαν 565 κλίνες ΜΕΘ, τώρα ανέρχονται σε 1.393.
«Σήμερα προστίθενται άλλες 10 κλίνες ΜΕΘ- Covid στο Τζάνειο, όπως είχα ανακοινώσει, και μέχρι το Σάββατο άλλες 5 κλίνες στο Ιπποκράτειο» τόνισε.
Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε πως ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, δίνουν δύο Κλινικές τους πλήρως στελεχωμένες για Covid περιστατικά στην Αττική και προσέθεσε πως «η συνέχεια θα είναι με ένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης για τα περιστατικά κορονοϊού που θα χρήζουν στήριξης με φυσιοθεραπείες και αποκατάστασης».

Οι εμβολιασμοί

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως «μέχρι χθες φτάσαμε να έχουμε κάνει 1.126.060 εμβολιασμούς» και «σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 1.150.000» και προσέθεσε: «Πράγματι, το είπε η ίδια η πρόεδρος η von der Leyen, ότι από τον Απρίλιο θα είναι υπερπολλαπλάσια τα εμβόλια.
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους που κάνει μία πολύ καλή δουλειά ως γενικός γραμματέας στον Τομέα της Πρωτοβάθμιας και υπεύθυνος για τα logistics του προγράμματος "Ελευθερία" είπε αυτό το οποίο γνωρίζουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Είναι ένα πολύ σημαντικό εμβόλιο για εμάς το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.
Ελπίζουμε σύντομα να υπάρχει έγκριση.
Και φαίνεται ότι μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα υπάρχει η πρώτη παραλαβή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης