Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τριγμοί στο παλάτι του Buckingham μετά την συνέντευξη κόλαφο των Harry - Meghan

Τριγμοί στο παλάτι του Buckingham μετά την συνέντευξη κόλαφο των Harry -  Meghan
Το παλάτι έχει παραλύσει από φρίκη και απογοήτευση με τη συνέντευξη με την βασίλισσα Ελισάβετ να λέγεται ότι αρνήθηκε να υπογράψει μια ανακοίνωση
Σχετικά Άρθρα
Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις επόμενες κινήσεις που θα κάνει το παλάτι του Buckingham μετά την συνέντευξη - βόμβα των Harry και Meghan στην Oprah Winfrey που προκάλεσε μια πρωτοφανή κρίση στα βασιλικά ανάκτορα.

Μάλιστα τα βρετανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο πως πρόκειται για τη χειρότερη βασιλική κρίση των τελευταίων 85 χρόνων, με το παλάτι να τηρεί προς ώρας σιγή ιχθύος αναφέρει το CNBC.

Η συνέντευξη

Συγκεκριμένα, 17,1 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την πολυσυζητημένη συνέντευξη στις ΗΠΑ, με την κατηγορία για ρατσισμό εις βάρος της βασιλικής οικογένειας, τις αυτοκτονικές τάσεις της Δούκισσας του Σάσεξ και τη φίμωση που της επιβλήθηκε να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Τάσεις αυτοκτονίας

Κατά τη διάρκεια της πολύκροτης συνέντευξης, η Meghan αποκάλυψε τις σκέψεις που έκανε να αυτοκτονήσει, τις μέρες που ήταν ακόμη μέλος της βασιλικής οικογένειας.
«Πίστευα ότι ήταν καλύτερο για όλους» είπε, αναφερόμενη στην πίεση που βίωσε στο παλάτι.
«Γνώριζα ότι εάν δεν το έλεγα, θα το έκανα. Δεν ήθελα να ζω πλέον.
Και αυτή ήταν μία πολύ ξεκάθαρη και αληθινά τρομοκρατική σκέψη που είχα συνεχώς» είπε στην δημοσιογράφο - παρουσιάστρια.
Ισχυρίστηκε, δε, πως ζήτησε βοήθεια αλλά δεν της δόθηκε από το τμήμα δημοσίων σχέσεων του παλατιού με την αιτιολογία ότι δεν είναι «αμειβόμενο» μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Ρατσισμός απέναντι στο αγέννητο παιδί της

Η Markle, έκανε όμως λόγο και για ρατσισμό από πλευράς παλατιού που είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με το πόσο σκουρόχρωμο θα ήταν το παιδί που κυοφορούσε.
Ο λόγος για το πρώτο παιδί του ζεύγους που ήρθε στον κόσμο τον Μάιο του 2019.
Ο μικρός, όπως είπε η Markle δεν έλαβε επίσημο τίτλο καθώς άλλαξαν οι κανονισμοί πριν από τη γέννησή του για να αποφευχθεί αυτό.
«Εκείνους τους μήνες, όταν ήμουν έγκυος, υπήρχε μία συζήτηση για το ότι δεν θα λάβει προστασία, δεν θα λάβει τίτλο, και υπήρχαν, επίσης, ανησυχίες και συζητήσεις για το πόσο σκουρόχρωμο μπορεί να ήταν το δέρμα του όταν γεννιόταν».
Ρωτήθηκε για το ποιος είχε εκφράσει αυτή την ανησυχία, αλλά αρνήθηκε να τον κατονομάσει σημειώνοντας πως «θα ήταν πολύ επιβλαβές για εκείνους».
Ο Harry παράλληλα, δήλωσε «σοκαρισμένος» από το γεγονός και ισχυρίστηκε πως η συζήτηση περί του παιδιού άρχισε αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της σχέσης του με τη Meghan.
Στις 8 Ιανουαρίου του 2020 το ζευγάρι ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από τις επίσημες υποχρεώσεις του στη βασιλική οικογένεια, ωστόσο η απόφαση για το «Megxit» είχε ληφθεί πολύ νωρίτερα.
Παρότι τα μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν πως επρόκειτο για απόφαση με την υπογραφή της Markle–εξού και το «Megxit»– ο πρίγκιπας δήλωσε πως ήταν αυτός που πήρε την απόφαση «και τους έσωσε».

«Παράλυση» στο παλάτι

Το παλάτι έχει παραλύσει από φρίκη και απογοήτευση με τη συνέντευξη με την βασίλισσα Ελισάβετ να λέγεται ότι αρνήθηκε να υπογράψει μια ανακοίνωση προς το παρόν, διατηρώντας μια στάση σιωπής και να μην προχωρήσουν σε κάποια βιαστική κίνηση.
Η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ φέρονται να βρίσκονται σε ένα μαραθώνιο συνομιλιών για την αντιμετώπιση της κρίσης σε μια προσπάθεια να αντιδράσουν και να αποκρούσουν τις εμπρηστικές κατηγορίες που εξαπέλυσε ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle εναντίον τους.
«Βρίσκονται σε σοκ, συνεθλίβησαν για το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Harry.. πάτησε το κουμπί για να ανατινάξει την οικογένειά του.
Οι άνθρωποι αποκαλύπτονται», δήλωνε μια πηγή του παλατιού στη Daily Mail για την κατάσταση που επικρατούσε στο παλάτι χθες (8/3).
Το παλάτι φέρεται πως είχε ετοιμάσει μια δήλωση επισημαίνοντας την αγάπη της βασιλικής οκογένειας για το ζευγάρι, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η ένταση μεταξύ τους που συνεχώς φαίνεται να αυξάνει.
Ωστόσο, η βασίλισσα Ελισάβετ σταμάτησε την έκδοσή της, θέλοντας να τη μελετήσει ξανά προσεκτικά και να μην γίνει κάποια βεβιασμένη κίνηση.
Μάλιστα έγιναν απανωτές συσκέψεις, τηλεφωνικά και με video calls. 
Η Μail αναφέρει ότι το προσωπικό του παλατιού, πολλοί εκ των οποίων είχαν δουλέψει για το ζεύγος ι είχε μια αίσθηση ότι πρέπει το παλάτι να διατηρήσει μια «αξιοπρεπή σιωπή και να δείξει καλοσύνη και συμπόνοια.
Υπάρχουν πολλά άνθρωποι που θέλουν να πουν πολλά, αλλά μια μάχη δεν κερδίζεται έτσι.
Μετά από όλα αυτά πρέπει να χτιστούν γέφυρες», δήλωσε ένας από αυτούς στη Daily Mail.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης