Κοινωνία

Κικίλιας: Ιατρικό Περιστερίου και ΛΗΤΩ στη μάχη κατά του κορωνοϊού – Παραχωρούνται στο ΕΣΥ από τις 11/3

Κικίλιας: Ιατρικό Περιστερίου και ΛΗΤΩ στη μάχη κατά του κορωνοϊού – Παραχωρούνται στο ΕΣΥ από τις 11/3
Πρόκειται για το Ιατρικό Περιστερίου και την κλινική ΛΗΤΩ
Σχετικά Άρθρα
Την ένταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη μάχη που δίνει το ΕΣΥ ιδιαίτερα στην Αττική απέναντι στην επιδημία του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού, πρόκειται για το Ιατρικό Περιστερίου και την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ που παραχωρούνται από την Πέμπτη 11 Μαρτίου στο ΕΣΥ για νοσηλεία Covid περιστατικών στην Αττική.
«Από την πρώτη ημέρα αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, ενεργούμε βάσει ενός συγκροτημένου, ρεαλιστικού και δυναμικού σχεδίου, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.
Στο πλαίσιο αυτό και τώρα που η Αττική δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας, υλοποιούμε, όπως έχω ήδη ανακοινώσει, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώνοντας δυνάμεις.
Για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στο πλαίσιο της συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ανακοινώνω ότι:
Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.
Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.
Η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Ευχαριστώ τους δύο Ομίλους για τη συνεργασία τους.
Το Υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα» ανέφερε ο κ.Κικίλιας.

Η ανακοίνωση του Hellenic Healthcare Group

Το Hellenic Healthcare Group, με συνέπεια στις αρχές που έχει μέχρι σήμερα υιοθετήσει, αποφάσισε να παράσχει ακόμα μια, ιδιαίτερα σημαντική, βοήθεια στην τεράστια προσπάθεια που κάνει το Ελληνικό Δημόσιο για την διαχείριση της πανδημίας. Αντιλαμβανόμενοι τον σημαντικό ρόλο της ιδιωτικής υγείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας διαθέσαμε την ιδιωτική κλινική Λητώ για νοσηλεία COVID-19 περιστατικών, ήδη από την προσεχή Πέμπτη 11/3/2021.
Σε πλήρη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες αρχές, το Λητώ θα τεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού με το σύνολο των κλινών του και με πλήρη υποστήριξη από το σύνολο των υπόλοιπων νοσοκομείων του Ομίλου HHG (Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General και Creta InterClinic).
Σε συνέχιση της πολύμηνης, αδιάκοπης και άριστης συνεργασίας που είχε ο Όμιλος με το Υπουργείο Υγείας, το μέτρο αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πολυάριθμων ενεργειών που έχουν στηρίξει την προσπάθεια αυτή. Όπως είναι γνωστό, από την πρώτη μέρα της υγειονομικής αυτής κρίσης, το Hellenic Healthcare Group έχει παράσχει και εξακολουθεί να παρέχει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μεγάλο αριθμό κλινών ΜΕΘ, επανειλημμένη υποστήριξη με ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό όπου παρέστη ανάγκη για την υποστήριξη του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, καθώς και σημαντικό αριθμό κλινών νοσηλείας ανάλογα με τις ανάγκες του Υπουργείου Υγείας, όπως αυτές διαμορφώνονται από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για την ανάπτυξη κλινών νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊό.
Στη μάχη αυτή δεν μπορεί να λείπει κανείς. Το Hellenic Healthcare Group, ο μεγαλύτερος Όμιλος παροχής υπηρεσιών φροντίδας υγείας στην χώρα, φροντίζει για άλλη μια φορά να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο. Θέλουμε εκ των προτέρων να ευχαριστήσουμε το προσωπικό μας, ιδιαίτερα το ιατρικό και νοσηλευτικό, για την σημαντική τους συμβολή στην προσπάθεια αυτή καθώς και για την κατανόησή τους στις πρόσκαιρες αλλαγές που θα γίνουν για να υποστηριχθεί το έργο του Λητώ. Παράλληλα, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι, αμέσως μετά την λήξη της σύντομης αυτής περιόδου, θα ληφθεί μέριμνα για την άμεση επαναλειτουργία του Λητώ με όρους απόλυτης ασφάλειας για το προσωπικό και τους ασθενείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης