Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Εμπρηστική ρητορική από Τουρκία: Η Ελλάδα έχει στείλει επιθετικά σκάφη στο Καστελόριζο

Εμπρηστική ρητορική από Τουρκία: Η Ελλάδα έχει στείλει επιθετικά σκάφη στο Καστελόριζο
Η Τουρκία επιμένει για την αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών
Στα περί αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών επιμένει η Τουρκία «βλέποντας» μάλιστα και επιθετικά πλοία στο Καστερλόριζο και επιμένοντας στην εμπρηστική ρητορική.
«Η Ελλάδα έχει πολεμικά πλοία στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έχει στείλει επιθετικά σκάφη στο Καστελόριζο, κοντά στην Τουρκία» μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu επικαλούμενο πηγές από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Η Τουρκία συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική κατά της Ελλάδας την ίδια στιγμή που ρίχνει γέφυρες με την Αίγυπτο μετά και την προκήρυξη διαγωνισμού για έρευνα και εκμετάλλευση ενεργειακών πόρων σε περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, λίγο κάτω από το σημείο που η Τουρκία θεωρεί ότι είναι «δικό» της, και φτάνουν τα όρια της -μη οριοθετημένης- ΑΟΖ της.
Εξάλλου, λίγα 24ωρα πριν, ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, είχε κάνει λόγο για «σφετερισμό» τουρκικών δικαιωμάτων.
«Έχουν γίνει προσπάθειες να σφετεριστούν τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους, και των τουρκοκυπρίων, στην Ανατολική Μεσόγειο» ισχυρίστηκε ο Erdogan προσθέτοντας: «Η Τουρκία δεν έχει βάλει στο μάτι, τη θάλασσα ή την κυριαρχία οποιασδήποτε χώρας, στοχεύει μόνο στην προστασία της επικράτειάς της, των δικαιωμάτων της».
Τη σκυτάλη πήρε στην συνέχεια ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, τονίζοντας πως παρά «τη θετική στάση» της Άγκυρας «συνεχίζονται από τη γειτονική μας χώρα την Ελλάδα, οι προβοκατόρικες ενέργειες και η προβοκατόρικη ρητορική, οι ανευθυνες δηλώσεις, η απειλητική γλώσσα.
Αυτές οι ενέργειες απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα.
Συνέχεια τους λέμε πως πρέπει να αποφεύγουν τις ενέργειες και δηλώσεις που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια.
Στόχος τους είναι να επηρεάσουν αρνητικά την Ε.Ε και την παγκόσμια κοινή γνώμη.
Τονίζουμε πως οι παρενοχλήσεις, η ρητορική δεν αρμόζει σε σχέση καλής γειτονίας.
Οι προβοκάτσιες και οι προσπάθειες με τα εξοπλιστικά προγράμματα προκαλούν μεγάλη ζημιά στον Ελληνικό λαό και δαπανούν άδικα τους πόρους του ελληνικού λαού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης