Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λευτέρης Οικονόμου: Η Ελληνική Αστυνομία μαζί με τη Γυναίκα

Λευτέρης Οικονόμου: Η Ελληνική Αστυνομία μαζί με τη Γυναίκα
Οικονόμου: Μέρα υπενθύμισης της ευθύνης της Πολιτείας απέναντι στις χιλιάδες γυναίκες - θύματα κάθε μορφής εκμετάλλευσης, διακρίσεων, βίας και κακοποίησης και που οι γυναίκες και άνδρες αστυνομικοί μάχονται καθημερινά να τις προασπιστούν
Σχετικά Άρθρα

Χαιρετισμό απήυθυνε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου στη διαδικτυακή εκδήλωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Η σημερινή ημέρα, καθιερωμένη ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι ημέρα αγάπης, εκτίμησης, σεβασμού και αναγνώρισης στη γυναικεία ύπαρξη και στους πολλαπλούς ρόλους της ως μητέρας, συζύγου και επαγγελματία.
Ημέρα που προβάλλεται η διαχρονικά ανεκτίμητη προσφορά της σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής.
Μία επιπλέον υπενθύμιση του χρέους του κοινωνικού συνόλου απέναντι σε όλες ανεξαίρετα τις γυναίκες, για ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες, σε όλους αδιακρίτως τους τομείς της ζωής: στη δημόσια και πολιτική σφαίρα, στον τομέα της οικονομίας, της απασχόλησης, της οικογένειας, αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα.
Είναι, επίσης, μια υπενθύμιση της ευθύνης της Πολιτείας απέναντι στις χιλιάδες γυναίκες - θύματα κάθε μορφής εκμετάλλευσης, διακρίσεων, βίας και κακοποίησης και που οι γυναίκες και άνδρες αστυνομικοί μάχονται καθημερινά να τις προασπιστούν.
Ειδικότερα για τις γυναίκες στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας θα ήθελα να επισημάνω ότι έχουν κατορθώσει εργαζόμενες σκληρά, και παρά τις πολλαπλές υποχρεώσεις και κινδύνους, να διεκπεραιώνουν, με πλήρη επιτυχία, τα επιχειρησιακά και ιδιαιτέρως απαιτητικά καθήκοντά τους.
Διαδραματίζουν, με τη συνεισφορά τους, σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας της χώρας, εμπνέοντας μας πολλές φορές με τις ιδιαίτερες ευαισθησίες και το πάθος τους.
Έχοντας κάνει σημαντικά βήματα προόδου στα ζητήματα ισότιμης μεταχείρισης των δύο φύλων, η γυναίκα αστυνομικός έχει αναβαθμιστεί σημαντικά στα κέντρα λήψης αποφάσεων εντός του Σώματος.
Ωστόσο, μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα. Και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε συνεχώς.
Σας εκφράζω τη βαθιά εκτίμηση και την προσωπική στήριξή μου για το πολυσύνθετο και αξιόλογο έργο που καθημερινά επιτελείτε.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Εύχομαι σε εσάς και όλες τις γυναίκες υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης