Κοινωνία

Μαυροειδάκος (Ειδικοί Φρουροί) για Νέα Σμύρνη: Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ δέχθηκαν επίθεση

Μαυροειδάκος (Ειδικοί Φρουροί) για Νέα Σμύρνη: Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ δέχθηκαν επίθεση
Δεν θα έπρεπε η ομάδα ΔΙΑΣ να έχει εμπλοκή σε αυτό το περιστατικό είπε ο κ.Μαυροειδάκος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δέχθηκαν επίθεση από πολίτες διατύπωσε ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος αναφερόμενος στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες Κυριακή 7/3 στην πλατεία της Νέας Σμύρνης..
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Μαυροειδάκος αφού υποστήριξε ότι δεν θα έπρεπε η ομάδα ΔΙΑΣ να έχει εμπλοκή στο περιστατικό, τόνισε ότι οι αστυνομικοί δεν έπρεπε να δείρουν κανέναν.
«Δε θα έπρεπε καν η ομάδα ΔΙΑΣ να έχει εμπλοκή σε αυτό το περιστατικό.
Δεν ήταν στην αρμοδιότητά της.
Ακόμα και αν δέχεται επίθεση από εγκληματίες, έχει σχέδιο για τον τρόπο που πρέπει να αντιδράσει» είπε ο κ.Μαυροειδάκος.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τον κ. Μαυροειδάκο, χθες Κυριακή 7/3 στις 14:00 μετά το μεσημέρι υπήρξε ανώνυμο τηλεφώνημα στο κέντρο επιχειρήσεων της άμεσης δράσης για συνωστισμό 500 ατόμων στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.
Όπως είπε, αυτό το φαινόμενο είναι συχνό και συνήθως πηγαίνουν οι αστυνομικοί, κάνουν συστάσεις, επιβάλλουν κάποια πρόστιμα και δε γίνεται τίποτα.
Ωστόσο, χθες μετά το τηλεφώνημα για συνωστισμό, πήγαν δύο ομάδες της ΔΙΑΣ κι ένας ανθυπαστυνόμος με τον οδηγό του, χωρίστηκαν σε 3 ομάδες και έκαναν ελέγχους για πάνω από 40 λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων βεβαιώθηκαν και 19 πρόστιμα.
«Ξαφνικά βγήκαν 30 άτομα από γνωστό στέκι του αντιεξουσιαστικού χώρου που υπάρχει στο κάτω μέρος της πλατείας, πέταξαν τρικάκια, φώναξαν συνθήματα υπέρ του Κουφοντίνα και τα γνωστά κατά της αστυνομίας.
Ο νεαρός που φαίνεται στο βίντεο έχει συλληφθεί, μαζί με άλλα 10 άτομα, γιατί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, τους εξύβρισαν και προσπάθησαν να τους πάρουν τα γκλοπ.
Ο κόσμος ξεσηκώθηκε, είναι πιεσμένος, ψάχνει να βρει μια αφορμή κι έγινε το λάθος.
Την πάτησαν γιατί βγήκε ένα γκλοπ που κανονικά δεν έπρεπε να βγει και οι πολίτες αντέδρασαν» είπε ο κ.Μαυροειδάκος.

Δεν έπρεπε να βγει το γκλοπ

Ο κ.Μαυροειδάκος υποστήριξε ότι αυτά τα άτομα, τα οποία τραυμάτισαν 2 αστυνομικούς, στη συνέχεια διασκορπίστηκαν. «Ο αστυνομικός είναι σίγουρος ότι τον αναγνώρισε ότι ήταν ένας από αυτούς που του είχαν επιτεθεί - το λέει ξεκάθαρα στην κατάθεσή του - και προσπάθησε να τον συλλάβει» είπε ο κ. Μαυροειδάκος υποστηρίζοντας ότι «το περιστατικό αποσπασματικά, όπως το βλέπουμε, δεν είναι εικόνα για Έλληνα αστυνομικό, δεν έπρεπε να βγει γκλοπ, αλλά δε φταίει ο συνάδελφος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης