Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υεμένη: Τουλάχιστον 90 νεκροί από τις μάχες των ανταρτών Χούτι στην πόλη Μάριμπ

Υεμένη: Τουλάχιστον 90 νεκροί από τις μάχες των ανταρτών Χούτι στην πόλη Μάριμπ
Οι συγκρούσεις διεξάγονται για τον έλεγχο της πλούσιας σε πετρέλαιο επαρχίας της Μάριμπ
Σχετικά Άρθρα

Έντονες μάχες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων της Υεμένης και των ανταρτών Χούτι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, ξέσπασαν και πάλι αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 90 νεκρούς και από τις δύο πλευρές τις τελευταίες 24 ώρες.
Σύμφωνα με κυβερνητικές στρατιωτικές πηγές, οι Σιίτες αντάρτες ξεκίνησαν μια επίθεση τον περασμένο μήνα για να καταλάβουν την πόλη Μάριμπ, το τελευταίο προπύργιο στη βόρεια Υεμένη των κυβερνητικών δυνάμεων, που υποστηρίζονται από έναν στρατιωτικό συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Στο επίκεντρο των συγκρούσεων η πλούσια σε πετρέλαιο πόλη Μάριμπ

Οι συγκρούσεις στην πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία άφησαν 32 νεκρούς μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και πιστών φυλών, ενώ 58 αντάρτες Χούτι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιθέσεις συνασπισμού, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων(AFP).
Οι έντονες συγκρούσεις ξέσπασαν σε έξι μέτωπα καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν επιθέσεις από τους Χούτι που βρέθηκαν πολύ κοντά στο να κατακτήσουν την πόλη Μάριμπ.Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε τεράστιο πλήγμα για την κυβέρνηση της Υεμένης, αλλά και για τους αμάχους, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων χιλιάδων εκτοπισμένων ανθρώπων που καταφεύγουν σε ερημικά στρατόπεδα στη γύρω έρημο για να σωθούν από τις επιθέσεις στις πόλεις.

Οι ΗΠΑ υπόσχονται οικονομική βοήθεια

Θα ήταν όμως και μεγάλη απώλεια για τη Σαουδική Αραβία, η οποία έχει γίνει στόχος ολοένα και συχνότερων επιθέσεων πυραύλων Χούτι τις τελευταίες εβδομάδες από τις οποίες τραυματίστηκαν δύο Σαουδάραβες πολίτες ανάμεσά τους κι ένα 10χρονο παιδί.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken κάλεσε τους Χούτι να σταματήσουν την επίθεσή τους στο Μάριμπ, καθώς ανακοίνωσε ότι θα εγκρίνει οικονομική βοήθεια ύψους 191 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Υεμένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης