Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Οι περιορισμοί στις εξαγωγές εμβολίων θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια μάχη κατά του Covid-19

Βρετανία: Οι περιορισμοί στις εξαγωγές εμβολίων θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια μάχη κατά του Covid-19

Το πρωθυπουργικό γραφείο της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι αναμένει από την ΕΕ να τηρήσει τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την τήρηση των προγραμμάτων εμβολιασμού

Σχετικά Άρθρα

περιορισμοί από την ΕΕ στις εξαγωγές εμβολίων για την αντιμετώπιση του COVID-19 θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τον παγκόσμιο αγώνα κατά του ιού, δήλωσε το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson, υπογραμμίζοντας ότι αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε όσον αφορά το πρόγραμμα εμβολιασμών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021.

Παγκόσμια συνεργασία

«Η παγκόσμια ανάκαμψη από την υγειονομική κρίση στηρίζεται στη διεθνή συνεργασία.
Είμαστε όλοι εξαρτημένοι από τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού - η θέσπιση περιορισμών θέτει σε κίνδυνο τις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση του ιού», δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Boris Johnson την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021.
Η Κομισιόν στήριξε την απόφαση της Ιταλίας να εμποδίσει την αποστολή 250.000 δόσεων του εμβολίου AstraZeneca στην Αυστραλία.
«Ο πρωθυπουργός μίλησε με τον πρόεδρο (ΕΕ) von der Leyen νωρίτερα αυτό το έτος και επιβεβαίωσε ότι στο επίκεντρο του μηχανισμού ελέγχου στις εξαγωγές εμβολίων βρίσκεται η διαφάνεια και δεν είχε σκοπό να περιορίσει τις εξαγωγές  των φαρμακοβιομηχανιών ...
Θα περιμέναμε από την ΕΕ να συνεχίσει να τηρεί δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει όσον αφορά το πρόγραμμα εμβολιασμών» υπογράμμισε το πρωθυπουργικό γραφείο της Βρετανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης