Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο για μαζικές απολύσεις και έκρηξη της ανεργίας

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο για μαζικές απολύσεις και έκρηξη της ανεργίας
Επιλογές που τροφοδοτούν την ύφεση, αυξάνουν τα λουκέτα, την ανεργία και τη φτώχεια» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

Για μείωση των ήδη ανεπαρκών μέτρων στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για αποκλεισμό πάνω από 50.000 επιχειρήσεων από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 που οδηγεί σε έκρηξη ανεργίας κάνει λόγο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σε κοινή τους δήλωση οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου, Εργασίας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης αναφέρουν ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και πολύμηνου lockdown, προχώρησε σε μείωση ακόμη και των ανεπαρκών μέτρων που εφαρμόζει για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας».

Η ΚΥΑ

Όπως σημειώνουν, «μετά τον αποκλεισμό του 60% των επιχειρήσεων από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, με μία ακόμα ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας τίθεται ως προϋπόθεση, για τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να θέτουν τους εργαζομένους τους σε αναστολή συμβάσεων, ότι “δεν παρουσιάζουν αύξηση κύκλου εργασιών την περίοδο 1/4 έως 31/12/2020 σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο του 2019″».
«Η ρύθμιση αυτή αποκλείει πάνω από 50.000 επιχειρήσεις και ανοίγει τον δρόμο για μαζικές απολύσεις και εκτόξευση της ανεργίας.
Είναι παντελώς αυθαίρετη, καθώς αποκλείονται επιχειρήσεις ακόμη και με μικρή αύξηση τζίρου, σε μια περίοδο που εκτιμάται ότι μία στις δύο μικρομεσαίες επιχειρήσεις κινδυνεύει να κλείσει», τονίζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι «η απόφαση αφενός αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είναι πλήρως αποκομμένη από την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, αφετέρου επιβεβαιώνει ότι εκμεταλλεύεται την πανδημία ως πρόφαση αναδιάρθρωσης της οικονομίας, με εκκαθάριση των μικρομεσαίων και απορρύθμιση της εργασίας».
«Επιλογές που τροφοδοτούν την ύφεση, αυξάνουν τα λουκέτα, την ανεργία και τη φτώχεια», σχολιάζουν και καλούν την κυβέρνηση «να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της και να προχωρήσει επιτέλους στα αναγκαία μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας και των εργαζομένων».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης