Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχοινάς (Κομισιόν): Το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης μετά την πανδημία είναι από τα πιο υποδειγματικά

Σχοινάς (Κομισιόν): Το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης μετά την πανδημία είναι από τα πιο υποδειγματικά
O αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, εκτίμησε ότι ως πρώτη δόση θα μας έρθει περίπου το 13% του συνολικού ποσού των περίπου 32 δισεκατομμυρίων ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης μετά την πανδημία είναι από τα πιο υποδειγματικά που έχουν κατατεθεί», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, προσθέτοντας ότι εντός του καλοκαιριού θα έχουν εκταμιευθεί οι πρώτες προκαταβολές από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, το μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτίμησε ότι ως πρώτη δόση θα μας έρθει περίπου το 13% του συνολικού ποσού των περίπου 32 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η έγκριση

Επεσήμανε, δε, ότι οι περισσότερες χώρες έχουν καταθέσει ήδη τα προσχέδιά τους, τα οποία βρίσκονται υπό εξέταση από την Επιτροπή και τους αρμόδιους φορείς και πως μέχρι τα τέλη Απριλίου 2021 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.
«Θα κατατεθούν επίσημα τα συμφωνημένα σχέδια και αμέσως μετά θα αρχίσει η επίσημη έγκριση, πρώτα από την Επιτροπή και μετά από το Συμβούλιο των υπουργών, στο τέλος της οποίας θα πληρωθούν οι προκαταβολές», όπως είπε.
Ερωτηθείς για το ελληνικό σχέδιο, σημείωσε ότι «είναι από τα πιο υποδειγματικά καθώς βρίσκεται στη φιλοσοφία του Ταμείου που έχει ως στόχο την πράσινη οικονομία και την ψηφιακή μετάβαση ενώ, παράλληλα, βάζει και στόχους για μετά την πανδημία».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης