Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Πολύ δύσκολο 20ήμερο στα νοσοκομεία της Αττικής – Φοβάμαι μη φτάσουμε στη διαλογή ασθενών

Τσίπρας: Πολύ δύσκολο 20ήμερο στα νοσοκομεία της Αττικής – Φοβάμαι μη φτάσουμε στη διαλογή ασθενών
Προχωρήστε στην επίταξη ιδιωτικών κλινών, στο κάλεσμα ιδιωτών γιατρών επεσήμανε ο κ.Τσίπρας
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως το επόμενο 20ήμερο θα είναι πολύ δύσκολο για τα νοσοκομεία της Αττικής διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο τελικά να φτάσουμε στο σημείο να γίνεται διαλογή ασθενών για το ποιος θα μπει σε ΜΕΘ.
«Τέσσερις μήνες σερί με SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών, με απαγορεύσεις κυκλοφορίας, με κλειστή την οικονομία, το λιανεμπόριο και την εστίαση, με κλειστά τα σχολεία και τι έχουμε καταφέρει;
Τα νοσοκομεία μας να είναι στο κόκκινο για τρίτη συνεχόμενη φορά» είπε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

Μην φτάσουμε στη διαλογή ασθενών

«Να αγγίξετε έστω και μία φορά τους ιδιώτες ρε παιδιά.
Οι ιδιωτικές κλινικές ανέγγιχτες.
COVID-free.
Μην τυχόν και λερωθούνε.
Και αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχουμε φτάσει στο απώτατο όριο εκείνο που είδαμε να συμβαίνει σε γειτονικές χώρες στο πρώτο κύμα της πανδημίας, στην επιλογή δηλαδή ασθενών.
Φοβάμαι ότι μπορεί και να φτάσουμε.
Δεν έχουμε φτάσει - και θέλω να είμαι ειλικρινής - στο απώτατο όριο επιλογής ασθενών covid, ποιος θα μπαίνει για διασωλήνωση και ποιος όχι.
Αλλά έχουμε φτάσει στο σημείο που είναι εξίσου συγκλονιστικό ηθικά να επιλέγει ο γιατρός ποια χειρουργεία θα έχουν προτεραιότητα και ποια όχι.
Και όταν κάποιος πηγαίνει να κάνει μία εγχείρηση δεν πηγαίνει για πλάκα να χειρουργηθεί.
Έχει σοβαρό πρόβλημα.
Και αυτή τη στιγμή γίνονται μονάχα χειρουργεία για έκτακτα περιστατικά και χειρουργεία καρκίνου και όλα τα υπόλοιπα έχουν μπει σε λίστα αναμονής.
Και στοιβάζονται ασθενείς non-covid σε άλλα νοσοκομεία και περιφερειακά νοσοκομεία και η απάντηση είναι ότι θα μας σώσει το ΝΜΤΣ.
Δεν θεωρώ ότι είναι σοβαρός σχεδιασμός αυτός», είπε ο κ. Τσίπρας.

Δύσκολο 20ημερο

«Έρχεται ένα πολύ δύσκολο 20ήμερο στα νοσοκομεία της Αττικής.
Προχωρήστε στην επίταξη ιδιωτικών κλινών.
Προχωρήστε στο κάλεσμα ιδιωτών ιατρών επ’ αμοιβή προφανώς για να αναλάβουν περιπτώσεις non covid περιστατικών.
Το εμβόλιο αργεί και αργεί γιατί τα έχει κάνει θάλασσα η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τι θα κάνουμε μέχρι τότε;
Δεν θα σώσουμε τους ανθρώπους που μπαίνουν στις ΜΕΘ;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.
«Κάτι δεν κάνουμε καλά, κάτι δεν πάει καλά», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίζει να δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό της «ενώ έχει καταστραφεί» και η δημόσια υγεία και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών για το σύστημα υγείας και η οικονομία.
«Αν δεν αναρωτηθείτε τι λάθος έχετε κάνει κι αν δεν προσπαθήσετε να αλλάξετε το μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας και διαρκώς επιμένετε στην επικοινωνιακή πολιτική τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα» ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΕ Ο Κ.τΣΊΠΡΑς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης