Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο μικροσκόπιο του ΕΜΑ το Sputnik V - Αρχίζει η διαδικασία αξιολόγησης

Στο μικροσκόπιο του ΕΜΑ το Sputnik V - Αρχίζει η διαδικασία αξιολόγησης
Η εν εξελίξει αξιολόγηση θα συνεχιστεί έως ότου διατεθούν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για επίσημη έγκριση άδειας κυκλοφορίας
Την έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης του ρωσικού εμβολίου για τον κορωνοϊό Sputnik V ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).
Υπενθυμίζεται ότι συγκεκριμένο εμβόλιο κατά της COVID-19 αναπτύχθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya της Ρωσίας.
ema.JPG

«Η απόφαση της CHMP (η αρμόδια επιτροπή του EMA) να ξεκινήσει την αξιολόγηση βασίζεται σε αποτελέσματα εργαστηριακών και κλινικών μελετών σε ενήλικες.
Αυτές οι μελέτες δείχνουν ότι το Sputnik V ενεργοποιεί την παραγωγή αντισωμάτων και ανοσοκυττάρων που στοχεύουν τον SARS-CoV-2 κορωνοϊό και μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από το COVID-19» αναφέρεται στη σχετική η ανακοίνωση.
Ο EMA τονίζει ότι θα θα αξιολογήσει τα δεδομένα όταν θα είναι διαθέσιμα για να αποφασίσει εάν τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων.
Η εν εξελίξει αξιολόγηση θα συνεχιστεί έως ότου διατεθούν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για επίσημη έγκριση άδειας κυκλοφορίας.
«Ο EMA θα αξιολογήσει τη συμμόρφωση του Sputnik V με τα συνήθη πρότυπα της ΕΕ για αποτελεσματικότητα, ασφάλεια και ποιότητα» τονίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης