Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοψήφισμα στην Ελβετία για απαγόρευση κάλυψης του προσώπου - Τεταμένη η σχέση της χώρας με το Ισλάμ

Δημοψήφισμα στην Ελβετία για απαγόρευση κάλυψης του προσώπου - Τεταμένη η σχέση της χώρας με το Ισλάμ
Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, οι περισσότεροι Ελβετοί θα στηρίξουν τη θέση αυτή και η απαγόρευση θα γίνει νόμος
Σχετικά Άρθρα
Θέση για την απαγόρευση του καλύμματος προσώπου σε δημόσιους χώρους καλούνται να πάρουν οι Ελβετοί στο δεσμευτικό, πανεθνικό δημοψήφισμα που θα γίνει την Κυριακή 7/3/2021.
Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, οι περισσότεροι Ελβετοί θα στηρίξουν τη θέση αυτή και η απαγόρευση θα γίνει νόμος.
«Στην Ελβετία, η παράδοσή μας ορίζει ότι δείχνεις το πρόσωπό σου.
Είναι μια ένδειξη των βασικών μας ελευθεριών», δήλωσε ο Vobman Walter, βουλευτής του ακροδεξιού SVP και πρόεδρος της επιτροπής του δημοψηφίσματος.
Η πρόταση προϋπήρχε της πανδημίας της COVID-19, η οποία εξανάγκασε όλους τους ενηλίκους να φορούν μάσκες σε πολλές περιστάσεις προκειμένου να ανακοπεί η διασπορά του ιού.
Η απαραίτητη στήριξη για να τεθεί το ερώτημα σε δημοψήφισμα συγκεντρώθηκε το 2017
Δεν υπάρχει άμεση αναφορά στο ισλάμ, ενώ στόχος είναι επίσης να δοθεί τέλος στην πρακτική της χρήσης μασκών από βίαιους διαδηλωτές στους δρόμους και χούλιγκαν ποδοσφαιρικών ομάδων.
Ωστόσο, πολιτικοί, μέσα ενημέρωσης και άνθρωποι που συμμετέχουν στην εκστρατεία την έχουν χαρακτηρίσει ως απαγόρευση της μπούρκα.

Τεταμένες σχέσεις από το 2009 

Η πρόταση επιτείνει την ήδη τεταμένη σχέση της Ελβετίας με το ισλάμ αφού οι πολίτες της ψήφισαν να απαγορευθεί η οικοδόμηση νέων μιναρέδων το 2009.
Δύο καντόνια έχουν ήδη τοπικές απαγορεύσεις για το κάλυμμα προσώπου.
Ο Vobman Walter είπε ότι το δημοψήφισμα δεν είναι εναντίον του ίδιου του ισλάμ αλλά πρόσθεσε ότι «το κάλυμμα προσώπου είναι ένα σύμβολο για αυτό το ακραίο, πολιτικό ισλάμ, που γίνεται ολοένα και πιο κυρίαρχο στην Ευρώπη και που δεν έχει καμία θέση στην Ελβετία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης