Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στο Παίδων «Αγία Σοφία» - Παρέμβαση εισαγγελέα - Κικίλιας: Καμία ανοχή

Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στο Παίδων «Αγία Σοφία» - Παρέμβαση εισαγγελέα - Κικίλιας: Καμία ανοχή
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, ο τραυματιοφορέας βρίσκεται σε αναστολή καθηκόντων από την περασμένη Πέμπτη

Σοκ προκαλούν οι πληροφορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από τραυματιοφορέα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».
Το γεγονός έχει προκαλέσει την παρέμβαση της εισαγγελίας που έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα, ενώ θέση πήρε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι «τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη».

Οι καταγγελίες

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, έχει αρχίσει έρευνα εις βάρος ενός τραυματιοφορέα του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» έπειτα από καταγγελία συναδέλφου του για ανάρμοστες πράξεις σεξουαλικού περιεχομένου σε βάρος ανήλικων παιδιών.
Στο νοσοκομείο έχει διαταχθεί ΕΔΕ και το πόρισμα δείχνει σοβαρότατες ενδείξεις για την τέλεση της συγκεκριμένης ανάρμοστης συμπεριφοράς.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο εν λόγω εργαζόμενος έχει τεθεί σε αναστολή των καθηκόντων του από την περασμένη Πέμπτη και αύριο περνάει από πειθαρχικό συμβούλιο.
Μόλις ολοκληρωθεί, οι φάκελοι από το πειθαρχικό συμβούλιο και εκείνοι της ΕΔΕ θα διαβιβαστούν στην εισαγγελία και την υγειονομική περιφέρεια.

Παρέμβαση εισαγγελίας

Οι εν λόγω πληροφορίες προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.
Ειδικότερα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις γενετήσιας ελευθερίας εις βάρος των ανηλίκων.

Κικίλιας: Καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά

Να διαβιβαστεί αμέσως στον εισαγγελέα ο φάκελος που αφορά σε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου από εργαζόμενο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» ζήτησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Μάλιστα, ο ίδιος σε ανάρτησή του στο twitter, αναφέρει: «Ο φάκελος διαβιβάζεται αμέσως και αρμοδίως στα χέρια του εισαγγελέα.
Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη».
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, ο τραυματιοφορέας βρίσκεται σε αναστολή καθηκόντων από την περασμένη Πέμπτη, έγινε ΕΔΕ από τη διοίκηση του νοσοκομείου και σήμερα ο εργαζόμενος περνάει από το Πειθαρχικό Συμβούλιο.
Ο κ. Κικίλιας όταν ενημερώθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόνισε: «Καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά». Επίσης, ζήτησε από τον διοικητή του νοσοκομείου να στείλει άμεσα τον φάκελο στον εισαγγελέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης