Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στον Άρειο Πάγο ο Κούγιας - Αναφορές κατά δικαστικών λειτουργών για τον Λιγνάδη

Στον Άρειο Πάγο ο Κούγιας - Αναφορές κατά δικαστικών λειτουργών για τον Λιγνάδη
Ο Αλέξης Κούγιας προανήγγειλε προσφυγή στο ΕΣΡ κατ' εντολή του Δημήτρη Λιγνάδη

(upd) Διά του ταχυδρομείου θα υποβάλει τελικώς ο Αλέξης Κούγιας τις αναφορές του σε βάρος των εισαγγελέων και των δικαστών για τις ενέργειές τους στην υπόθεση Λιγνάδη.
Όπως ανέφεραν πηγές του Αρείου Πάγου η γραμματεία (πρωτόκολλο) της Εισαγγελίας του ανωτάτου δικαστηρίου δεν δέχθηκε τις αναφορές που ήθελε να καταθέσει ο συνήγορος του προφυλακισμενου σκηνοθέτη, καθώς δεν είχαν τον χαρακτήρα του επειγόντως και του υπεδείχθη να αποσταλούν ταχυδρομικά (ΕΛ.ΤΑ.) ή μέσω Courier, όπως πράττουν όλοι οι δικηγόροι.
Μάλιστα, διευκρινίστηκε από την πλευρά της Εισαγγελίας, ότι λόγω των μέτρων που λαμβάνονται λόγω της πανδημίας (COVID-19) ακόμη και για τις επείγουσες περιπτώσεις όπου πρέπει να κατατεθούν αναφορές, κ.λπ., αναγκαίο είναι να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία για να καθοριστεί ραντεβού.
Έτσι, αναμένεται η υποβολή των αναφορών να γίνει το προσεχές διάστημα.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Στο δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου προσήλθε ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, προκειμένου να καταθέσει αναφορές σε βάρος όλων των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση του εντολέα του.
«Το να καταδικάσεις κάποιον έστω και για λίγο να μείνει στη φυλακή είναι ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει ειδικά για έναν αθώο άνθρωπο.
Πως προέβησαν σε τόσες παραλείψεις και κακή ερμηνεία των διατάξεων;
Για ποιον λόγο ένας άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή όταν καθημερινά αυτά που δεν έκαναν στην υπόθεση Λιγνάδη τα κάνουν σε άλλες υποθέσεις, όπως αυτή του ηθοποιού που ακούω ότι τον έχουν καλέσει σε εξηγήσεις;
Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν εξεδόθη ένταλμα σύλληψης.
Ζητώ να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι Έλληνες.
Έχουν καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης.
Θα πράξω το καθήκον μου και για πρώτη φορά θα το κάνω μέσω μίας πειθαρχικής διαδικασίας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κούγιας εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου, για να προσθέσει ότι «έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο».
Τέλος, ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει στο ΕΣΡ κατ' εντολήν του εντολέα του Δημήτρη Λιγνάδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης