Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα χρήσης της Autohellas – Αργότερα οι ανακοινώσεις για το μέρισμα

tags :
Μια ματιά στα αποτελέσματα χρήσης της Autohellas – Αργότερα οι ανακοινώσεις για το μέρισμα
Στα σημαντικά η πορεία των καθαρών λειτουργικών ταμειακών ροών, οι οποίες έδειξαν εισροές 119,5 εκατ. ευρώ βελτιώνοντας τη μόχλευση του ομίλου
Σχετικά Άρθρα

Αρκετά κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα αποτελέσματα χρήσης 2020 της Autohellas, τα οποία ανακοινώθηκαν πριν από λίγο.
Στην ανακοίνωση δε γίνεται αναφορά για το μέρισμα αλλά όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις «για το 2021, η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου περί διανομής μερίσματος στους μετόχους θα κατατεθεί το αργότερο μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης της επόμενης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης».
Η Euroxx περιμένει μέρισμα 0,12 ευρώ ανά μετοχή.
Σημειώνεται πως τα επενδυτικά και ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα του ομίλου έχουν αξία 39,1 εκατ. ευρώ και 78.7 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Το τέταρτο τρίμηνο όπως σημειώνεται κινήθηκε καλύτερα από το αντίστοιχο του 2019 και η διοίκηση αισιοδοξεί πως η έστω και μικρή ανάκαμψη θα μπορούσε να συνεχιστεί στους επόμενους μήνες.
Οι ενοποιημένες πωλήσεις υποχώρησαν 11,5% και στα 491,7 εκατ. ευρώ, τα EBITDA μειώθηκαν 13,9% και στα 135,4 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 15.8 εκατ. ευρώ από 44,2 εκατ. ευρώ.
Στα σημαντικά η πορεία των καθαρών λειτουργικών ταμειακών ροών, οι οποίες έδειξαν εισροές 119,5 εκατ. ευρώ βελτιώνοντας τη μόχλευση του ομίλου.
Και οι επενδυτικές ταμειακές ροές ήταν θετικές κατά 2,1 εκατ. ευρώ, ενώ οι χρηματοδοτικές έδειξαν εκροές ύψους 50,7 εκατ. ευρώ.
Τα ταμειακά διαθέσιμα στην έναρξη της χρήσης ήταν στα 71 εκατ. ευρώ και στο τέλος στα 111,1 εκατ. ευρώ.
Τα ίδια κεφάλαια υποχώρησαν στα 271,2 εκατ. ευρώ από 294,1 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις ήταν στα 610,6 εκατ. ευρώ από 622,9 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως η εισηγμένη άλλαξε την ημερομηνία ενημέρωσης των αναλυτών από 4/3 σε 23/3.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης