Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αλέξης Κούγιας: Αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Λιγνάδη με τον καταγγέλλοντα για βιασμό

Αλέξης Κούγιας: Αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Λιγνάδη με τον καταγγέλλοντα για βιασμό
Επιπροσθέτως, ζητεί να διενεργηθεί αυτοψία στο ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, όπου καταγγέλλεται ότι διαπράχθηκε ο βιασμός, τον Αύγουστο του 2015
Σχετικά Άρθρα

Κατ’αντιπαράσταση εξέταση του κατηγορύμενου σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη με τον φερόμενο ως βιασθέντα ζητά ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας, το γραφείο του οποίου κατέθεσε το αντίστοιχο αίτημα στην ανακρίτρια το μεσημέρι της Τρίτης 2 Μαρτίου.
Επιπροσθέτως, ζητεί να διενεργηθεί αυτοψία στο ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, όπου καταγγέλλεται ότι διαπράχθηκε ο βιασμός, τον Αύγουστο του 2015, επαναλαμβάνοντας πως ο κατηγορούμενος αρνείται την πράξη που του αποδίδεται καθώς και όλες τις κατηγορίες.
Όπως υποστηρίζει, ο Δημ. Λιγνάδης δεν διέμενε σε κανένα ξενοδοχείο της περιοχής την επίμαχη περίοδο. 

Ειδικότερα η ανακοίνωση Κούγια αναφέρει:

«Όπως είναι γνωστό από τις μέχρι τώρα δημοσιοποιθείσες υπερασπιστικές θέσεις του κ. Δημητρίου Λιγνάδη, ο εντολέας μας αμφισβητεί την αλήθεια όλων των καταγγελιών εις βάρος του και έχει προσκομίσει ακλόνητα έγγραφα στοιχεία, αλλά και ζήτησε να εξεταστούν ιδιαίτερα αξιόπιστοι μάρτυρες, οι οποίοι εξετάστηκαν από την κα Ανακρίτρια.
Τα παραπάνω αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία στη συνήθη επεξεργασία, την οποία είναι υποχρεωμένοι να κάνουν Εισαγγελείς και Δικαστές, «κατεδαφίζουν» στην κυριολεξία την κατηγορία.
Προς μεγαλύτερη υποστήριξη της αθωότητας του κατηγορουμένου, συνεργάτες του γραφείου μας σήμερα κατέθεσαν στην κα Ανακριτή, αναφορικά με την πράξη που φέρεται ότι διέπραξε ο εντολέας μας στις 8.8.2015, αίτημα:
1. περί αυτοψίας του χώρου και
2. κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης του εντολέα μας με τον φερόμενο ως βιασθέντα, ο οποίος μέχρι σήμερα ούτε αποκάλυψε ούτε ερωτήθηκε έστω να περιγράψει ποιο είναι το ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, στο οποίο δήθεν ο εντολέας μας τον βίασε με πρωκτολειχία (αυτή είναι η περιγραφή του δήθεν βιασμού του) και σε ποια σουίτα αυτού του αγνώστου μέχρι τώρα ξενοδοχείου έγινε αυτή η πράξη.
Σημειωτέον ότι σε έρευνα που έχει κάνει το γραφείο μας μέχρι τώρα σε όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής της Επιδαύρου, ο κ. Λιγνάδης δεν διέμεινε σε οποιοδήποτε εξ αυτών στις 8.8.2015.
Εφόσον ο φερόμενος ως βιασθείς έστω και καθυστερημένα υποδείξει ποιο ξενοδοχείο ήταν αυτό, στο οποίο συνέβησαν οι καταγγελλόμενες πράξεις, αυτονόητο είναι ότι θα ζητήσουμε να εξετασθούν ως μάρτυρες οι υπεύθυνοι και οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου, μια προανακριτική και ανακριτική πράξη που θα έπρεπε ήδη να έχει διενεργηθεί, αλλά και να ζητηθούν από την αστυνομία οι καταστάσεις όλων των προσώπων που διανυκτέρευσαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο της περιοχής που τυχόν θα υποδειχθεί.
Λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας της υποθέσεως το δικηγορικό μας γραφείο θα δημοσιοποιεί κάθε νόμιμη διαδικαστική ενέργεια, την οποία ζητούμε από τη Δικαιοσύνη να διεξαγάγει, και για το λόγο αυτό σας κοινοποιούμε και το περιεχόμενο της ως άνω αιτήσεώς μας».

Νωρίτερα όπως έγραφε το BankingNews:

Γ. Βλάχος (δικηγόρος του 25χρονου μηνυτή) : Κατέθεσα αίτημα για έρευνα στα κινητά και τους υπολογιστές του Λιγνάδη 

Κατάλογο με μάρτυρες, καθώς έχουν στοιχεία να εισφέρουν στην ανάκριση που διενεργείται για τον Δημήτρη Λιγνάδη, κατέθεσε στην ανακρίτρια ο δικηγόρος του 25χρονου μηνυτή που κατήγγειλε βιασμό του από τον ηθοποιό το 2015, Γιάννης Βλάχος.
Ο κ. Βλάχος ζήτησε επιπλέον να ερευνηθούν τα ψηφιακά αρχεία του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Βλάχου

«Στο πλαίσιο της υποχρεωτικής να στηρίξουμε την κατηγορία, εισέφερα σήμερα (2/3) στοιχεία στην ανακριτική διαδικασία.
Έναν κατάλογο μαρτύρων οι οποίοι θα έρθουν να καταθέσουν κρίσιμα περιστατικά, καθώς και ένα αίτημα για κατάσχεση των ψηφιακών δεδομένων του κατηγορούμενου, να διερευνηθούν από τα αρμόδια εγκληματολογία εργαστήρια της ΓΑΔΑ ως προς το περιεχόμενο τους η ως προς τυχόν παρεμβάσεις που έχουν γίνει»

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης