Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Πάνω από 1,3 εκατ. bitcoins κατέχουν 42 εταιρείες, με συνολική αξία 65 δισ. δολ.

Πάνω από 1,3 εκατ. bitcoins κατέχουν 42 εταιρείες, με συνολική αξία 65 δισ. δολ.
Στο τέλος του 2020, 29 εταιρείες κατείχαν περίπου 1,1 εκατ. bitcoin αξίας άνω των 30 δισ. δολαρίων
Σχετικά Άρθρα

Το παράδειγμα της Microstrategy να μετατοπίσει πολλά από τα αποθεματικά της σε bitcoin ακολούθησαν... ούτε μία, ούτε δύο... αλλά 42 εταιρείες.
Σύμφωνα με την διαδικτυακή πύλη, bitcointreasuries.org, τα δεδομένα δείχνουν ότι 42 εταιρείες βρίσκονται τώρα στη λίστα των εχόντων bitcoins, με τη συνολική αξία να ξεπερνά τα 65 δισ. δολάρια.

Αύξηση σε δύο μήνες

Στο τέλος του 2020, 29 εταιρείες κατείχαν περίπου 1,1 εκατ. bitcoin αξίας άνω των 30 δισ. δολαρίων χρησιμοποιώντας τις συναλλαγματικές ισοτιμίες στις 28 Δεκεμβρίου.
Επιπλέον, τότε, οι 29 εταιρείες κατείχαν το 5,48% του συνόλου των 21 εκατομμυρίων BTC.
Σήμερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του bitcointreasuries.org, οι αριθμοί έχουν αλλάξει πολύ.
Υπάρχουν τώρα 42 εταιρείες στην διαδικτυακή πύλη που κατέχουν BTC.

treasoodod.webp
Η μόδα

Η MicroStrategy πέρυσι άρχισε να συγκεντρώνει σταθερά το bitcoin αρχής γενομένης από την πρώτη επένδυση το Αύγουστο του 2020.
Η MicroStrategy ακολουθεί τη μόδα που θέλει μεγάλες εταιρείες όπως η BNY Mellon, ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων BlackRock και ο «γίγαντας» στον κλάδο των πιστωτικών καρτών Mastercard να πραγματοποιούν επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, με την Tesla του Elon Musk να επενδύει 1,5 δισ. δολάρια σε bitcoin.
Το bitcoin κατέγραψε άνοδο σχεδόν 6% τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου καθώς οι μετοχές πραγματοποίησαν ράλι μετά το sell off στην αγορά ομολόγων την προηγούμενη εβδομάδα.

Microreport.PNG

To Bitcoin είναι μηχανισμός αντιστάθμισης;

Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι το Βitcoin είναι ένας τρόπος αντιστάθμισης έναντι σημαντικών διακυμάνσεων στις παραδοσιακές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών, των ομολόγων και των εμπορευμάτων.
Η J P Morgan έχει διαφορετική άποψη
Τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν να κατατάσσονται ως η φτωχότερη αντιστάθμιση έναντι μετοχών, με αμφισβητήσιμα οφέλη διαφοροποίησης λόγω των μεγάλων διακυμάνσεων.
Η JP Morgan ανέφερε επίσης ότι οι πρόσφατες τιμές του Βitcoin είναι πολύ υψηλότερες από την εύλογη αξία του κρυπτονομίσματος.
Η επενδυτική τράπεζα έχει διανύσει πολύ δρόμο από τότε που ο Διευθύνων Σύμβουλός της Jamie Dimon χαρακτήρισε τα κρυπτονομίσματα ως απάτη τον Σεπτέμβριο του 2017.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, το βασικό στέλεχος της JPMorgan Daniel Pinto είπε ότι είναι βέβαιος ότι η ζήτηση για Βitcoin «θα είναι υψηλή»
Κατά την J P Morgan η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 146.000 δολάρια καθώς ο ανταγωνισμός των κρυπτονομισμάτων με το χρυσό αυξάνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης