Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπ.Υγείας για την ενίσχυση του ΕΣΥ στην Αττική

Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπ.Υγείας για την ενίσχυση του ΕΣΥ στην Αττική
Συνέρχονται εκτάκτως αύριο Τετάρτη 3/3 οι λοιμωξιολόγοι – Ανακοινώσεις από Κικίλια
Σχετικά Άρθρα

Έκτακτη σύσκεψη για την ενίσχυση του ΕΣΥ στην Αττική, το οποίο τελεί υπό ασφυκτική πίεση λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε νωρίτερα υπό τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού, ενώ εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση.
Επιπλέον, συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού, ενώ όπως έγινε γνωστό, συγκαλείται για αύριο Τετάρτη 3/3 το πρωί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα.
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι αύριο το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας θα παρουσιάσει στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι να μετατραπούν τρία νοσοκομεία αποκλειστικά σε νοσοκομεία covid καθώς και να ενισχυθεί η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα υγείας προκειμένου να βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης