Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης: Αδύνατο να ανοίξει το λιανεμπόριο έως τις 15/3 - Αποκλιμάκωση τέλη Μαρτίου

Σαρηγιάννης: Αδύνατο να ανοίξει το λιανεμπόριο έως τις 15/3 - Αποκλιμάκωση τέλη Μαρτίου
Λίγο καλύτερη η εικόνα έως την Καθαρά Δευτέρα, αρκετά ικανοποιητική η αποκλιμάκωση στα τέλη Μαρτίου είπε ο κ.Σαρηγιάννης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως είναι αδύνατο να ανοίξει το λιανεμπόριο έως τις 15 Μαρτίου διατύπωσε ο καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος πάντως υποστήριξε πως αρκετά ικανοποιητική αποκλιμάκωση αναμένεται στα τέλη Μαρτίου.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Σαρηγιάννης είπε πως είναι δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο με τόσα πολλά κρούσματα, αναφέροντας πως μέχρι την Καθαρά Δευτέρα η εικόνα θα είναι λίγο καλύτερη σε σχέση με τώρα και ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα έχει γίνει μια αποκλιμάκωση, η οποία θα είναι αρκετά ικανοποιητική ώστε να συζητηθεί το άνοιγμα.
«Το σημαντικό είναι ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο που είμαστε σε lockdown ώστε να ανοίξουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια» είπε ο κ.Σαρηγιάννης, υποστηρίζοντας σχετικά με τα σχολεία πως αν η διασπορά στην κοινότητα μείνει σε χαμηλά ποσοστά τότε τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν με μια σχετική ευκολία, όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές.
Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση για ένα ολικό lockdown δύο εβδομάδων, ο κ.Σαρηγιάννης είπε ότι είναι μια λύση που μπορεί να δώσει αποτέλεσμα, αν και επεσήμανε ότι όλες οι λύσεις εξαρτώνται από το κατά πόσο εφαρμόζονται.
Ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, είπε πως η επιδημία ακολουθεί μια ήπια αυξητική πορεία, αλλά, όπως είπε, είναι ελεγχόμενη, αν και τυπικά βρίσκεται στο κόκκινο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης