Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ένας στυγνός serial killer όπως ο Κουφοντίνας δικαιούται να έχει δικαιώματα και μια επιστολή από τις φυλακές Δομοκού

Ένας στυγνός serial killer όπως ο Κουφοντίνας δικαιούται να έχει δικαιώματα και μια επιστολή από τις φυλακές Δομοκού
Η δημοκρατία δεν μπορεί να έχει την συλλογιστική ενός serial killer.
Σχετικά Άρθρα

Η υπόθεση του καταδικασμένου για κατά συρροή δολοφονίες και μέλους της εγκληματικής – τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη Δ. Κουφοντίνα βρίσκεται στο προσκήνιο…
Ο ίδιος επέλεξε να κρατήσει μια στάση ακραία, όπως ακραία ήταν όλη του η δράση και ο βίος και κινδυνεύει να πεθάνει άπαξ και το αίτημα του να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού δεν έχει μέχρι στιγμής γίνει αποδεκτό.
Το βασικό ζήτημα είναι γιατί ένας καταδικασμένος πολίτης για τα χειρότερα και πιο στυγνά εγκλήματα, ένας άνθρωπος κατά συρροή δολοφόνος, serial killer, δικαιούται να έχει δικαιώματα;
Το σύστημα φυλακών ονομάζεται σωφρονιστικό σύστημα, δηλαδή στόχος είναι να σωφρονίζει όσους διέπραξαν εγκλήματα.
Η μια άποψη είναι ότι ο Κουφοντίνας δεν θα λείψει σε κανένα, οι πράξεις του ατιμάζουν την κοινωνία και την δημοκρατία, οπότε εάν αποφασίσει να πεθάνει με την στάση του των τελευταίων ημερών… θα είναι επιλογή του.
Ο Κουφοντίνας χωρίς αμφιβολία είναι επικίνδυνος εγκληματίας, εάν δεν είχε συλληφθεί ακόμη πιθανότατα θα σκότωνε αθώους πολίτες και θα ατίμαζε την κοινωνία.
Ο Κουφοντίνας δεν ήταν ιδεολογικός δολοφόνος αλλά σκέτο δολοφόνος, οπότε η ισόβια κάθειρξη ήταν αυτή που του άρμοζε.
Και ενώ οι πράξεις του μόνο αποτροπιασμό και καταδίκη συγκεντρώνουν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, το 99,99% της κοινωνίας καταδικάζει το έγκλημα… η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργεί με όρους εκδίκησης.
Το σύστημα δικαιοσύνης επίσης δεν μπορεί να εκδικείται αλλά να επιβάλλει ποινές για παράνομες, εγκληματικές και ειδεχθείς πράξεις.
Από την άλλη πλευρά, μπορεί ο κάθε φυλακισμένος να καταλήγει σε πράξεις, όπως απεργία πείνας, για να πετύχει τους προσωπικούς του στόχους;
Και στο κάτω – κάτω τόσο μεγάλες διαφορές έχουν οι φυλακές Κορυδαλλού με τις φυλακές Δομοκού;
Δεν γνωρίζουμε αλλά ερωτώντας εργαζομένους σε φυλακές μας ανέφεραν ότι οι διαφορές είναι οριακές και ας χαρακτηρίζονται οι φυλακές Δομοκού υψίστης ασφαλείας.
Η άποψη μας είναι ότι ακόμη και άτομα, δηλαδή εγκληματίες και κατά συρροή δολοφόνοι όπως ο Κουφοντίνας πρέπει να έχουν δικαιώματα.
Η άποψη... είναι εγκληματίας ας πεθάνει είναι η εύκολη προσέγγιση, η ορθή προσέγγιση είναι όμως να αποδείξει η δημοκρατία ότι είναι καλύτερη από τις δολοφονίες του Κουφοντίνα, ίσως έτσι παραδειγματιστεί και κατανοήσει τα λάθη του.

Μια επιστολή από τις φυλακές Δομοκού

Ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής απαντά στον Κοντογιαννόπουλο

Σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Κοντογιαννόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί το αίτημα Κουφοντίνα γιατί τότε θα ζητούσε τα ίδια και ο Μιχαλολιάκος.
Πέρα από το τερατώδες της συγκρίσεως των πολλών καταδικών σε ισόβια για δολοφονίες με μία πρωτόδικη άδικη απόφαση, χρειάζεται πολύ θράσος για να τα λέει αυτά ο Κοντογιαννόπουλος.
Γιατί;
Γιατί ήταν ο Υπουργός Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας όταν το κόμμα του διέταξε τα μέλη του να κάνουν επανακατάληψη των σχολείων με αποτέλεσμα την δολοφονία Τεμπονέρα από στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Με την ίδια λογική, που εγώ καταδικάστηκα, χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, θα έπρεπε να έχει καταδικαστεί για την δολοφονία Τεμπονέρα και ο Κοντογιαννόπουλος, όμως δεν τον ενόχλησε κανείς ούτε αυτόν ούτε κανένα ηγετικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας…
Φαίνεται πως η δικαιοσύνη λειτουργεί όχι απλά μονόπλευρα, αλλά κυνικά άδικα για όσους είναι ενάντια στο Σύστημα και δεν αποτελούν εκλεκτό μέλος της εγκληματικής οργανώσεως, που εξουσιάζει την χώρα εδώ και δεκαετίες.
Και ένα τελευταίο ερώτημα προς άπαντες αριστερούς και δεξιούς: Οι φυλακές Δομοκού είναι τιμωρία μόνο για τον Κουφοντίνα και όχι για τις δεκάδες καταδικασμένων για την Χρυσή Αυγή με λευκό ποινικό μητρώο;

Το συμπέρασμα

Η δημοκρατία δεν μπορεί να έχει την συλλογιστική ενός serial killer.
Εάν αυτό συμβεί τότε το κράτος δικαίου έχει καταρρεύσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης