Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκάνδαλο με πανάκριβα δείπνα για τον γιο του Ιάπωνα πρωθυπουργού - Παραιτήθηκε η εκπρόσωπος του

Σκάνδαλο με πανάκριβα δείπνα για τον γιο του Ιάπωνα πρωθυπουργού - Παραιτήθηκε η εκπρόσωπος του
Ο Κώδικας Δεοντολογίας των Δημοσίων Υπαλλήλων στην Ιαπωνία απαγορεύει στα μέλη της κυβέρνησης και τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους να δέχονται δώρα ή να τους παρέχονται υπηρεσίες ψυχαγωγίας από επιχειρήσεις ή ιδιώτες, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαπλοκή
Σχετικά Άρθρα

Δημόσια συγγνώμη, από το βήμα της Βουλής, από τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, για την εμπλοκή του γιου του και υπουργού του σε σκάνδαλο δωροδοκίας.
Ο Yoshihide Suga και η Makiko Yamada δέχθηκαν σφοδρήγ κριτική όταν αποκαλύφθηκε ότι μέλη της κυβέρνησης και υψηλόβαθμα στελέχη του δημόσιου τομέα συμμετείχαν σε γεύματα που διοργάνωνε ο γιος του Suga σε πανάκριβα εστιατόρια.

Η παραίτηση της εκπροσώπου


Η Makiko Yamada, το 2019 ως υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων και Επικοινωνιών, ήταν μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών που συμμετείχε στα γεύματα που διοργάνωνε ο υιός Suga, όπου το κόστος κατ' άτομο έφτασε περίπου τα 700 ευρώ κατ' άτομο.

Ο Yoshihide Suga, απευθυνόμενος στους βουλευτές, είπε:
«Λυπάμαι πάρα πολύ ότι ένα μέλος της οικογένειάς μου έχει συμπεριφερθεί με τρόπο που οδήγησε δημόσιους υπαλλήλους να παραβιάσουν κανόνες ηθικής και απολογούμαι στους πολίτες.
Λυπάμαι βαθύτατα που δημιουργήθηκε μια συνθήκη που οδήγησε τους πολίτες να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στη δημόσια διοίκηση».Εκτός από τη δημόσια απολογία του πρωθυπουργού, η κυβερνητική εκπρόσωπος και υπουργός Επικοινωνίας, Makiko Yamada, υπέβαλε την παραίτησή της, αφότου εισήχθη στο νοσοκομείο, «για σοβαρούς λόγους υγείας».
Ο Κώδικας Δεοντολογίας των Δημοσίων Υπαλλήλων στην Ιαπωνία απαγορεύει στα μέλη της κυβέρνησης και τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους να δέχονται δώρα ή να τους παρέχονται υπηρεσίες ψυχαγωγίας από επιχειρήσεις ή ιδιώτες, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαπλοκή.
Το δείπνο που οδήγησε στην παραίτηση της και στην δημόσια καταδίκη άλλων 11 στελεχών της κυβέρνησης, ήταν ένα μεταξύ πολλών και στοίχισε περίπου 575 ευρώ (74.203 γιέν) κατ΄άτομο.
Λόγω της εισαγωγής της στο νοσοκομείο, η Yamada δεν παρέστη στη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής της Βουλής, κατά την οποία μέλη της αντιπολίτευσης θα την ρωτούσαν για τη συμμετοχή της στο συγκεκριμένο δείπνο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης