Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπαινιγμός Μητσοτάκη για lockdown έως μέσα Μαρτίου – Ορατή η έξοδος από την κρίση

Υπαινιγμός Μητσοτάκη για lockdown έως μέσα Μαρτίου – Ορατή η έξοδος από την κρίση
Υπάρχει πίεση στο Σύστημα Υγείας ειδικά στην Αττική υποστήριξε ο πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα

Σαφή υπαινιγμό για παράταση του lockdown στην Αττική έκανε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα 1 Μαρτίου το πρωί με τον υπ.Υγείας, Β. Κικίλια και την επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου με αφορμή τη δωρεά 18 φορητών κλινών ΜΕΘ στο ΕΣΥ.
«Νομίζω ότι είναι στο χέρι όλων μας να τον μετατρέψουμε και στον μοναδικό χρόνο πανδημίας.
Οι εμβολιασμοί αυτή την εβδομάδα θα φτάσουν το 1 εκατομμύριο.
Προφανώς υπάρχει μία πίεση στο σύστημα Υγείας ειδικά στην Αττική την οποία πιστεύω όμως ότι τη διαχειριζόμαστε, κύριε Υπουργέ, πολύ ικανοποιητικά.
Η σύγκριση εξάλλου με τα στοιχεία άλλων χωρών αποδεικνύει ότι στην πατρίδα μας εξακολουθούμε να αμυνόμαστε πολύ πιο αποτελεσματικά στο τρίτο κύμα του κορΩνοϊού το οποίο βέβαια έχει και το χαρακτηριστικό ότι πια έχει κυριαρχήσει ένα στέλεχος, το λεγόμενο βρετανικό στέλεχος, το οποίο έχει πολύ πιο αυξημένη μεταδοτικότητα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Να κάνουμε προσπάθεια για δύο εβδομάδες ακόμα

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη κούραση.
Όμως πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης.
Θα το σχεδιάσουμε, εφόσον το αποφασίσουμε, με έξυπνες λύσεις και με μία νέα αμοιβαία συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες: η οικονομία να επαναλειτουργήσει σταδιακά και όλοι μας να πειθαρχήσουμε στους κανόνες ώστε αυτή να παραμείνει ανοιχτή.
Με άλλα λόγια η έξοδος από την κρίση είναι πια ορατή, αλλά το πόσο γρήγορα θα φτάσουμε εκεί, εξαρτάται από τα προσεκτικά βήματα τα οποία θα κάνουμε στην τελική ευθεία, γιατί έχουμε μπει πια στην τελική ευθεία.
Και σε αυτήν την συγκυρία, αγαπητή κυρία Πρόεδρε της Επιτροπής 2021, κάθε συνδρομή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι πολύτιμη.
Αυτή που υποδεχόμαστε σήμερα όμως είναι και ξεχωριστή γιατί προέρχεται από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», σηματοδοτώντας έτσι ότι ο εορτασμός των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση δεν περιορίζεται μόνο σε έναν γόνιμο αναστοχασμό του παρελθόντος, αλλά γίνεται δράση του παρόντος αλλά και παρακαταθήκη για το μέλλον.
Δηλαδή ζώσα και ενεργή συνισταμένη της καθημερινότητάς μας.
Και αυτό νομίζω ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης.

Στο Παπανικολάου οι 18 φορητές ΜΕΘ

«Δύο ακόμα στοιχεία θα σημειώσω εγώ για αυτή την δωρεά, θα τα πείτε και στη συνέχεια κι εσείς και ο Υπουργός με μεγαλύτερη λεπτομέρεια: μιλάμε για 18 νέες μονάδες εντατικής θεραπείας, κρεβάτια, οι οποίες όμως θα είναι κινητές.
Θα έχουν δηλαδή τη δυνατότητα να στεγάζονται σε ειδικούς οικίσκους σε όποιο νοσοκομείο τις χρειάζεται.
Δεύτερη σημαντική επισήμανση είναι ότι καταρχήν η έδρα τους θα είναι το Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.
Είναι ένας κομβικός πυλώνας του ΕΣΥ, που κράτησε και άντεξε ειδικά τις δύσκολες εβδομάδες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου.
Ήδη θέλω να τονίσω, στο Παπανικολάου έχουμε διπλασιάσει τον αριθμό των κρεβατιών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που υπήρχαν πριν από την επίθεση του Covid και έρχονται τώρα να προστεθούν ακόμα 18 κρεβάτια, τα οποία θα παραδοθούν στις αρχές Απριλίου.
Θέλω να τονίσω ότι αυτή η σημαντική δωρεά γίνεται με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Επιτροπής και άλλωστε ο αγώνας για την εθνική απελευθέρωση ήταν συνυφασμένος με τις ευεργεσίες και με τον εθελοντισμό.
Κλείνω λοιπόν με ένα αισιόδοξο μήνυμα ρεαλισμού καθώς οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια θα απλωθούν σε όλη τη διάρκεια του 2021 είμαι σίγουρος ότι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από τη μία και η γρήγορη πρόοδος του εμβολιασμού από την άλλη, θα μας επιτρέψει να τις γιορτάσουμε και πραγματικά ελεύθεροι από τον κορωνοϊό.
Είναι στο χέρι μας και θα το πετύχουμε» είπε ο πρωθυπουργός.

Επιτυγχάνουμε το διπλασιασμό των κλινών ΜΕΘ

«Πριν δώσω το λόγο στο διοικητή της Γ’ Υγειονομικής περιφέρειας να πω και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους δωρητές, οι οποίοι έσπευσαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης αυτής κρίσης να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και δια αυτού ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.
Είτε μιλάμε σε πρώτη φάση για δωρεές αναλωσίμων, είτε σε δεύτερη φάση για σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες στήριξαν τις υποδομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όχι
μόνο για να αντιμετωπίσουμε τον Covid, αλλά και μακροπρόθεσμα όπως είπε ο Υπουργός, τους είμαστε υπόχρεοι και νομίζω ότι αποτελούν τέτοιες πράξεις, τέτοιες κινήσεις, το καλύτερο παράδειγμα της δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ της Πολιτείας, της κοινωνίας των πολιτών και των ιδίων των πολιτών οι οποίοι τελικά είναι οι ωφελημένοι από τέτοιου είδους δωρεές.
Δεσμευτήκαμε ως κυβέρνηση μέσα σε ένα χρόνο να διπλασιάσουμε τις μόνιμες κλίνες Εντατικής Θεραπείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας και χάρη και στη δικιά σας δωρεά το στόχο αυτόν τον επιτυγχάνουμε.
Και είναι μία σημαντική παρακαταθήκη για το ΕΣΥ για την επόμενη μέρα να είμαστε πια περίπου στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο ως προς τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας.
Γιατί οι άνθρωποι δεν θα σταματήσουν να αρρωσταίνουν και το εθνικό σύστημα υγείας, πιο ενισχυμένο, πιο δυνατό, με περισσότερο προσωπικό, με καλύτερες υποδομές, θα βρεθεί στην επόμενη γραμμή μετά την πανδημία, για να προσφέρει σε κάθε Ελληνίδα σε κάθε Έλληνα δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας» υπογράμμισε ο κ.Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης