Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βελτίωση στις αγορές ομολόγων, καθησυχάζουν οι κεντρικές τράπεζες

Βελτίωση στις αγορές ομολόγων, καθησυχάζουν οι κεντρικές τράπεζες
Η αύξηση των αποδόσεων τον περασμένο μήνα προκλήθηκε από τις ανησυχίες για την άνοδο του πληθωρισμού
Σχετικά Άρθρα
Βελτίωση καταγράφουν σήμερα τα ομόλογα σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη, μετά τους τριγμούς της περασμένης εβδομάδας, που οδήγησε σε άλμα τις αποδόσεις και σε sell off τις μετοχές.
Οι αποδόσεις των κρατικών γερμανικών ομολόγων υποχωρούν σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς το επενδυτικό κλίμα βελτιώθηκε.
Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων υποχώρησαν στο -0,30%, μετά την αύξησή τους κατά 26 μονάδες βάσης τον Φεβρουάριο που ήταν η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2018.
Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων της νότιας Ευρώπης, που επίσης είχαν καταγράψει μεγάλη άνοδο, υποχώρησαν κατά 5 έως 10 μονάδες βάσης σε όλη την καμπύλη των αποδόσεων.
Η αύξηση των αποδόσεων τον περασμένο μήνα, που προκλήθηκε από τις ανησυχίες για την άνοδο του πληθωρισμού, μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο.
germany6598.JPG

Βελτίωση και για το 10ετές αμερικανικό

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου υποχώρησαν σήμερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 1,40%, ενώ την περασμένη Πέμπτη είχαν φθάσει στο 1,614% που ήταν το υψηλότερο επίπεδο ενός έτους, κλονίζοντας τις διεθνείς αγορές.
«Θα δούμε πιθανότατα τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων να σταθεροποιούνται αυτή την εβδομάδα, εξέλιξη η οποία θα προσφέρει ανακούφιση στους επενδυτές, μετά τις αναταράξεις την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε αναλυτής της Swissquote.
us6958.JPG

Καθησυχάζουν οι κεντρικές τράπεζες

Όπως σημειώνει το Reuters, οι κεντρικοί τραπεζίτες έσπευσαν να κατευνάσουν τις ανησυχίες ότι μπορεί να προχωρήσουν σύντομα σε σύσφιξη της πολιτικής.
Η Αυστραλία αναμένεται να υιοθετήσει προσεκτική στάση στην αυριανή συνεδρίαση για τη νομισματική πολιτική, ενώ μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ προειδοποίησαν ώστε να μην υπάρξει πρόωρη απόσυρση της στήριξης, με συνέπεια οι αποδόσεις να υποχωρήσουν ευρύτερα.

Επιφυλακτικοί οι αναλυτές

Η πτώση στις αποδόσεις έχει στρέψει το ενδιαφέρον των επενδυτών στις μετοχές, ωστόσο οι διαχειριστές κεφαλαίων παραμένουν επιφυλακτικοί.
Όπως τονίζουν, μία νέα άνοδος των αποδόσεων ενδέχεται να προκαλέσει έναν νέο γύρο volatility στις τιμές των μετοχών.
Το ενδιαφέρον στρέφεται στις τοποθετήσεις αξιωματούχων της Fed και την EKT σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν τον πληθωρισμό και τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.
«Αυτή η εβδομάδα είναι το κλειδί», τονίζει ο Andrea Carzana, fund manager της Columbia Threadneedle Investments, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.
Όπως εξηγεί, εάν η Fed δεν κατευνάσει τις ανησυχίες για αύξηση του πληθωρισμού, οι αποδόσεις θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, προκαλώντας τριγμούς στις αγορές μετοχών.
Το volatility θα συνεχιστεί έως ότου καταστεί περισσότερο κατανοητή η στάση των κεντρικών τραπεζών», εξηγεί ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης