Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις ΗΠΑ αύριο Τρίτη 2/3 οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson – Μειώνονται θάνατοι και κρούσματα

Στις ΗΠΑ αύριο Τρίτη 2/3 οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson – Μειώνονται θάνατοι και κρούσματα
Κάτω από 50.000 οι ασθενείς με covid στα νοσοκομεία
Σχετικά Άρθρα
Ολοένα και βελτιώνεται η κατάσταση με την επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, όπου αύριο Τρίτη 2 Μαρτίου αναμένονται και οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, το οποίο εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή των ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή.
Συγκεκριμένα, το εμβόλιο, το οποίο είναι μιας δόσης και αποθηκεύεται σε συνθήκες ψυγείου θα χορηγηθεί σε όλους τους Αμερικάνους που είναι ηλικίας άνω των 18 ετών.
Μάλιστα ο Anthony Fauci, ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ και ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την πανδημία του κορωνοϊού, δήλωσε ότι θα έκανε το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενθαρρύνοντας τους Αμερικάνους να κάνουν όποιο από τα τρία εγκεκριμένα εμβόλια είναι διαθέσιμο.
Μετά την έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson, οι ΗΠΑ έχουν πλέον τρία διαθέσιμα εμβόλια μετά από αυτά των Pfizer/BioNTech και Moderna.

4 εκατ. δόσεις αυτή την εβδομάδα

Βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά, περίπου 4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων αναμένεται να διατεθούν αυτήν την εβδομάδα στις ΗΠΑ.
Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στις κλινικές δοκιμές ήταν 85,9% κατά των σοβαρών μορφών της Covid-19 στις ΗΠΑ και ήταν εξίσου αποτελεσματικό κατά των σοβαρών μορφών της νόσου κατά 81,7% στην Νότια Αφρική και 87,6% στην Βραζιλία, ενώ οι συχνότερες ανεπιθύμητες ενέργειες που παρατηρήθηκαν ήταν πόνος στο σημείο της ένεσης, κεφαλαλγία, κόπωση και μυϊκοί πόνοι.
Η Johnson & Johnson έχει δεσμευθεί να παραδώσει 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έως τα τέλη Ιουνίου στις ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ, με παραγγελίες 600 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων συνολικά από την Pfizer και τη Moderna θα έχουν ήδη μέχρι τα τέλη Ιουλίου επαρκές αριθμό εμβολίων για να εμβολιάσουν σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό, ενώ στην επιτάχυνση της διαδικασίας αυτής θα συμβάλλει και το εμβόλιο της J&J, που έχει ήδη ξεκινήσει να χορηγείται στη Νότια Αφρική.

Μείωση κρουσμάτων και θανάτων

Την ίδια στιγμή, μειώνονται κρούσματα και θάνατοι ενώ για πρώτη φορά μετά το Νοέμβριο, οι ασθενείς με covid μειώθηκαν σε κάτω από 50.000.
Συνολικά οι νεκροί υπολογίζονται σε περισσότερους από 513.000 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 28,6 εκατομμύρια.
Πάντως και παρά τη βελτίωση των αριθμών, οι ειδικοί προειδοποιούν τους Αμερικάνους να μην χαλαρώσουν, να εξακολουθήσουν να τηρούν τα μέτρα και να κάνουν τα εμβόλια, όταν έρθει η σειρά τους, επισημαίνοντας την απειλή που συνιστούν οι μεταλλάξεις.

www.bankingnews.gr
Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 48,4 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου ενώ πάνω από 23,6 εκατομμύρια έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης