Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιερρακάκης: Η μετάβαση στην εποχή του 5G ανοίγει νέους ορίζοντες για την Ελλάδα

Πιερρακάκης: Η μετάβαση στην εποχή του 5G ανοίγει νέους ορίζοντες για την Ελλάδα
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τονίζει την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην ανάσχεση της πανδημίας και στον εμβολιασμό
Σχετικά Άρθρα

«Οι κρίσεις πυκνώνουν τον πολιτικό χρόνο» σημειώνει για τον ένα χρόνο covid, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης τονίζονταw ότι ο κεντρικός πυλώνας της δράσης του υπουργείου ήταν το gov.gr.
«Ξεκινήσαμε την 21η Μαρτίου συγκεντρώνοντας 501 υφιστάμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και μέσα σε δέκα μήνες ξεπεράσαμε τις χίλιες».
Παράλληλα, ο υπουργός υπογραμμίζει την μετάβαση στην εποχή του 5G που κομίζει καινοτομίες σε διεθνές επίπεδο κι ανοίγει νέους ορίζοντες για την χώρα μας.

Ταχεία ανάπτυξη δικτύων 5G

«Η Ελλάδα ολοκλήρωσε όλα τα στάδια έγκαιρα φέρνοντας εις πέρας μια ιδιαίτερα απαιτητική και καινοτόμα δημοπρασία εισπράττοντας το προσδοκώμενο τίμημα και εξασφαλίζοντας τις βέλτιστες δυνατές προοπτικές για την ταχεία ανάπτυξη των δικτύων 5G» επισημαίνει σε άρθρο του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

13033 και emvolio.gov.gr

Δεν παραλείπει να τονίσει την αξιοποίηση της τεχνολογίας «τόσο στην ανάσχεση της πανδημίας μέσω των SMS στο 13033 που χαρακτηρίστηκαν ως βέλτιστη πρακτική από τον ΟΟΣΑ όσο και στη διαδικασία κλεισίματος ραντεβού για τον εμβολιασμό» και προσθέτει:
«Το emvolio.gov.gr συμπύκνωσε την εμπειρία μας από τη μέχρι σήμερα λειτουργία του gov.gr καθότι αναπτύχθηκε μια πλατφόρμα που πλέον χαρακτηρίζεται διεθνώς ως εξαιρετικά αποτελεσματική και λειτουργική ενώ η άυλη συνταγογράφηση χρησιμοποιήθηκε για να προτείνει το ίδιο το κράτος απευθείας ραντεβού στους πολίτες.
Ταυτόχρονα αναπτύχθηκαν πρόσθετα κανάλια φαρμακεία, ΚΕΠ για τους συμπολίτες μας με περιορισμένες ψηφιακές δεξιότητες».

Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Καταλήγοντας στο άρθρο του ο κ. Πιερρακάκης κι αναφερόμενος στα επόμενα βήματα επισημαίνει ότι «η Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού κωδικοποιεί το σύνολο των έργων τα οποία θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια και μέσω των σημαντικών χρηματοδοτικών δυνατοτήτων του Ταμείου Ανάκαμψης.
Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στην καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων απλοποιώντας και ψηφιοποιώντας τις διαδικασίες εκείνες που μέχρι σήμερα συνεπάγονται περιττό κόπο και χαμένο χρόνο.
Πυξίδα μας παραμένει ένα κράτος πιο απλό πιο λειτουργικό πιο δίκαιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης