Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Να μη χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα για τον Covid, ζητούν οι Σοσιαλδημοκράτες

Αυστρία: Να μη χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα για τον Covid, ζητούν οι Σοσιαλδημοκράτες
«Προειδοποιώ για περαιτέρω βήματα ανοίγματο, είμαι υπέρ ενός δρόμου της ασφάλειας» είπε η αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών που είναι και επιδημιολόγος
Σχετικά Άρθρα

Έντονες προειδοποιήσεις να μην υπάρξουν περαιτέρω βήματα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Αυστρία, ενόψει του αυξανόμενου αριθμού των κρουσμάτων, απεύθυνε σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη στις 27/2 η Pamela Rendi - Wagner η αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αυστριακής αντιπολίτευσης, του Σοσιαλδημοκρατικού.
«Προειδοποιώ για περαιτέρω βήματα ανοίγματος. Είμαι υπέρ ενός δρόμου της ασφάλειας, του ελέγχου και της προσοχής.
Δεν θέλω μία κατάσταση, όπως είχαμε στην Αυστρία τον Νοέμβριο, τα ανοίγματα θα πρέπει να είναι βιώσιμα και δεν επιτρέπεται να οδηγήσουν σε άλλα περαιτέρω lockdown», επισήμανε η ίδια που είναι διακεκριμένη επιδημιολόγος και διετέλεσε υπουργός Υγείας στην τελευταία κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και Λαϊκού Κόμματος.

Κρίσιμες διαβουλεύσεις από 1/3

Δύο ημέρες πριν από τις διαβουλεύσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Sebastian Kurz και των Πράσινων, την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, ως προς τον καθορισμό της περαιτέρω πορείας αντιμετώπισης της πανδημίας, η Pamela Rendi - Wagner παρέπεμψε στις συγκλονιστικές εικόνες από την Ιταλία πριν από ένα χρόνο.
«Δεν θέλω μία κατάσταση όπως αυτή στην Ιταλία πριν από ένα χρόνο, στα νοσοκομεία στο Μπέργκαμο.
Όλοι φαίνεται να έχουμε ξεχάσει αυτές τις εικόνες.
Δεν θέλω επίσης μία κατάσταση όπως αυτή που επικρατεί αυτές τις μέρες στην Τσεχία, όπου τα νοσοκομεία καταρρέουν επίσης.
Μια τέτοια κατάσταση δεν είναι μόνο επικίνδυνη για την υγειονομική περίθαλψη των ασθενών Covid-19 - αλλά, σε τελική ανάλυση, για τη φροντίδα όλων των ασθενών», προειδοποίησε.

«Τα ανοίγματα αύξησαν τις λοιμώξεις»

Σύμφωνα με την αρχηγό των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, όταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε τα ελαφρά ανοίγματα, ο αριθμός των νέων λοιμώξεων κάθε μέρα ήταν «λίγο πάνω από 1.000, αλλά τα σημερινά στοιχεία δείχνουν έναν πολύ υψηλό αριθμό για τον Φεβρουάριο με σχεδόν 2.500 νέες λοιμώξεις ημερησίως».
Κατά την άποψή της, «αυτή η εξέλιξη είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, επειδή υπάρχει μια πολύ ασταθής κατάσταση λόγω του ανοίγματος πολύ νωρίς και λόγω της έντονης εξάπλωσης των μεταλλάξεων του ιού».
«Οι αριθμοί διπλασιάστηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, και κάποιος μπορεί να αντιληφθεί ότι ο διπλασιασμός των τελευταίων δύο εβδομάδων θα συνεχιστεί και κάθε περαιτέρω βήμα ανοίγματος θα επιταχύνει περαιτέρω την απώλεια ελέγχου της διαδικασίας λοίμωξης, η οποία παρατηρείται ήδη», προειδοποίησε η αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών οι οποίοι ηγούνταν των αυστριακών κυβερνήσεων από το 1970 μέχρι το 2017, με εξαίρεση μόνον την περίοδο 2000-2006 της δεξιάς-ακροδεξιάς διακυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης