Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία: Έλληνες στρατιώτες ξυλοκόπησαν βάναυσα 29 μετανάστες στον Έβρο

Τουρκία: Έλληνες στρατιώτες ξυλοκόπησαν βάναυσα 29 μετανάστες στον Έβρο
Ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για ξυλοδαρμό παράτυπων μεταναστών στον Έβρο

Τουλάχιστον 29 παράτυποι μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα από Έλληνες στρατιώτες και επέστρεψαν πίσω στην Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας το Σάββατο (27/2/2021), όπως αναφέρει η Daily Sabah.
«Οι μετανάστες, που ξυλοκοπήθηκαν με ξύλινα ραβδιά, παγιδεύτηκαν σε ένα μικρό νησάκι κοντά στις όχθες του ποταμού Meriç (Mαρίτσα)», αναφέρει η ανακοίνωση.
«Τα χρήματα, τα τηλέφωνα και ακόμη και τα παπούτσια τους κατασχέθηκαν», προσθέτει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας προσέφεραν βοήθεια στους μετανάστες, ανάμεσά τους και γυναικόπαιδα στο μικρό νησί, όπου τους εγκαταλείψαν οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα πάντα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

«Επαναπροώθηση στην Τουρκία»

Οι μετανάστες ανέφεραν ότι ξυλοκοπήθηκαν και όλα τα υπάρχοντά τους εκλάπησαν από τις ελληνικές αρχές που στη συνέχεια προσπάθησαν να τους επαναπροωθήσουν στην Τουρκία.
Η Τουρκία κατηγορεί επίσης την Ελλάδα για μεγάλης κλίμακας συνοπτικές απελάσεις χωρίς πρόσβαση σε διαδικασίες ασύλου, κάτι που αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Επίσης, κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι κλείνει τα μάτια σε αυτό που, όπως λέει, συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Pusbhbacks

Τα pushbacks θεωρούνται αντίθετα με τις διεθνείς συμφωνίες προστασίας των προσφύγων, βάσει των οποίων δεν πρέπει να απελαύνονται ή να επιστρέφουν σε μία χώρα όπου η ζωή και η ασφάλειά τους ενδέχεται να κινδυνεύουν λόγω της φυλής, της θρησκείας, της εθνικότητας ή της συμμετοχής τους σε μια κοινωνική ή πολιτική ομάδα.
Τέτοιες ενέργειες εμποδίζουν τους αιτούντες άσυλο να διεκδικήσουν το καθεστώς πρόσφυγα και εάν ασκηθούν εναντίον μίας ομάδας μεταναστών, μπορεί να αποτελεί επαναπροώθηση - παραβίαση των νόμων της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και της Σύμβασης της Γενεύης του 1951.
greek.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης