Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πακέτο ανάκαμψης 1,9 τρισεκ. δολαρίων για τις επιπτώσεις της πανδημίας

ΗΠΑ: Πακέτο ανάκαμψης 1,9 τρισεκ. δολαρίων για τις επιπτώσεις της πανδημίας
Το σχέδιο νόμου θα υποβληθεί για έγκριση την επόμενη εβδομάδα στη Γερουσία

Το πακέτο ύψους 1,9 τρισεκ. δολαρίων για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ και την ανακούφιση όσων πλήττονται από τον αντίκτυπο της πανδημίας της COVID-19, υιοθέτησε η Βουλή των Αντιπροσώπων.
Το σχέδιο νόμου θα υποβληθεί για έγκριση την επόμενη εβδομάδα στη Γερουσία, όπου αναμένεται να αποσυρθεί το μέτρο που προβλέπει αύξηση του κατώτατου μισθού έως 15 δολάρια την ώρα ως το 2025.
Η υιοθέτηση του πακέτου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων αποτελεί την πρώτη νομοθετική νίκη του Αμερικανού πρόεδρου J. Biden, ο οποίος ήθελε εξ αρχής και μάλιστα από τις αρχές του Φεβρουαρίου να δει να υιοθετείται το "αμερικανικό σχέδιο διάσωσης" που έχει καταρτίσει.
Λόγω της καθυστέρησής του, ο J. Biden απηύθυνε έκκληση αυτήν την εβδομάδα στο Κογκρέσο για «να προχωρήσει γρήγορα».

Το σχέδιο νόμου

Μετά από ώρες συζητήσεων, το σχέδιο νόμου υιοθετήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Βουλή των Αντιπροσώπων με 219 ψήφους υπέρ, όλες των Δημοκρατικών, έναντι 212 κατά (μεταξύ των οποίων και δύο Δημοκρατικών), καθώς οι Ρεπουμπλικανοί του σώματος αντιτίθονταν σε μέτρα που χαρακτηρίζουν υπερβολικά δαπανηρά και όχι κατάλληλα στοχευμένα.
«Το κείμενο υιοθετήθηκε», δήλωσε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi, λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα.
Το επόμενο βήμα είναι το σχέδιο νόμου θα υποβληθεί για έγκριση την επόμενη εβδομάδα στη Γερουσία, όπου αναμένεται να αποσυρθεί το μέτρο περί αύξησης του κατώτατου μισθού.
Οι Δημοκρατικοί υπολογίζουν στην μικρή πλειοψηφία τους στη Γερουσία για την υιοθέτηση του εν λόγω πακέτου και από το σώμα αυτό του Κογκρέσου.
Η τελική εκδοχή του κειμένου θα επανέλθει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι Δημοκρατικοί επικεφαλής υπολογίζουν να συγκεντρώσει αρκετές ψήφους για να υιοθετηθεί οριστικά, με ή χωρίς την αύξηση του κατώτατου μισθού.
«Οφείλουμε να εγκρίνουμε το σχέδιο αυτό πριν από τις 14 Μαρτίου», όταν και θα παύσει η καταβολή ενισχύσεων για τους μακροχρόνια ανέργους που παρατάθηκε βάσει προηγούμενου σχεδίου βοήθειας, προειδοποίησε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας S. Hoyer.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης