Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Οι μετοχές θα συνεχίσουν ανοδικά, ακόμα και αν οι αποδόσεις των ομολόγων αυξηθούν περαιτέρω

Morgan Stanley: Οι μετοχές θα συνεχίσουν ανοδικά, ακόμα και αν οι αποδόσεις των ομολόγων αυξηθούν περαιτέρω
Σε διαφορετικό ενδεχόμενο, ήτοι αν η αγορά προεξοφλούσε μια αύξηση των επιτοκίων, τα πράγματα θα ήταν πραγματικά δύσκολα…

Οι μετοχές δεν θα υστερήσουν ακόμα και αν οι αποδόσεις των ομολόγων καλπάσουν, καθώς θα υπερισχύσει η αποτρεπτική δράση της Fed, αναφέρει με ανάλυσή της η Morgan Stanley.
Ειδικότερα, σε απομόχλευση και δραστικό περιορισμό της ανάληψης ρίσκου οδήγησε η μεγαλύτερη αύξηση των αποδόσεων στα ομόλογα σε ημερήσια βάση.
Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, απότοκο αυτής της κατάστασης είναι πως στις 26 Φεβρουαρίου υπάρχει υπερβάλλουσα προσφορά μετοχών αξίας 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Και ενώ αυτή η ροή υποδηλώνει ότι η επενδυτική αδυναμία στη Wall Street πιθανότατα θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του μήνα και πιθανώς την επόμενη εβδομάδα, πολλά θα εξαρτηθούν από τη Fed.
Βέβαια, η αμερικανική τράπεζα θεωρεί την πτώση στις αγορές μια ευκαιρία για να τοποθετηθεί κάποιος στα χαμηλά, αφού αναμένει σταθεροποίηση τόσο στις μετοχές όσο και στα ομόλογα.
«Και ενώ οι περιοχές της αγοράς με υψηλές ταμειακές ροές μπορεί να είναι εξασθενημένες, οι εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης στον κλάδο της τεχνολογίας και οι κυκλικές μετοχές θα συμμετάσχουν δυναμικά στην επικείμενη χρηματιστηριακή ανάκαμψη με το πέρας της διόρθωσης».
MS_real_yield.jpg
Όσον αφορά τον αντίκτυπο των επιτοκίων, η Morgan Stanley θεωρεί πως η κατάσταση είναι κάπως κρίσιμη.
Για παράδειγμα, εάν το αμερικανικό δεκαετές αυξηθεί 10 μονάδες βάσης, θα υπάρξει μάλλον εκ νέου sell off.
Από την άλλη, η τράπεζα σημειώνει ότι ένας από τους κυριότερους μηχανισμούς μετάδοσης της αδυναμίας ομολόγων και μετοχών στην προσφορά μετοχών, τα risk parity funds, δεν θα επηρεαστεί, λόγω χαμηλής μόχλευσης.
qds_2.jpg
Ακόμη, η Morgan Stanley σημειώνει ότι η αύξηση της μεταβλητότητας δεν θα επηρεάσει ιδιαίτερα τον δείκτη S&P 500 τις επόμενες εβδομάδες.
Η ροή των πωλήσεων θα μειωθεί.
Πέρα όμως από την υποδηλούμενη μεταβλητότητα, και η πραγματική μεταβλητότητα θα παρουσιάσει τάσεις σταθεροποίησης.
Τούτου λεχθέντος, βέβαια, οι τιμές την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου ξεκάθαρα δείχνουν μείωση ως προς την ανάληψη ρίσκου, με κάποιους «αμυντικούς» κωδικούς να υπεραποδίδουν.
Όπως σημειώνεται, το γεγονός πως οι long θέσεις υποαπέδωσαν στο πρόσφατο selloff δείχνει αλλαγή τάσης σε σχέση με το κολοσσιαίο short squeeze του Ιανουαρίου.
Και όσο αυξάνεται η μεταβλητότητα στις long θέσεις, τόσο διογκώνεται και η τάση για μείωση ανάληψης ρίσκου.
excess_return_qds.jpg
Όμως, όπως προειπώθηκε, πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η Fed.
Όσο παραμένει υποστηρικτική, η σχέση μετοχών - ομολόγων δεν πρόκειται να αλλάξει – τουλάχιστον μέχρι τα ομόλογα που προστατεύονται από τον πληθωρισμό να φτάσουν στο 3%.
Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, όσο μεγάλη και αν είναι η μεταβλητότητα στα ομόλογα, η καμπύλη απόδοσης των ομολόγων θα επιπεδώνεται.
Σε διαφορετικό ενδεχόμενο, ήτοι αν η αγορά προεξοφλούσε μια αύξηση των επιτοκίων, τα πράγματα θα ήταν πραγματικά δύσκολα.
rate_shock.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης