Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στις 3 Μαρτίου οι μη δεσμευτικές προσφορές για το Frontier 6,1 δισ. της Εθνικής – Μάχη μεταξύ doValue και Cepal για 130-140 εκατ.

Στις 3 Μαρτίου οι μη δεσμευτικές προσφορές για το Frontier 6,1 δισ. της Εθνικής – Μάχη μεταξύ doValue και Cepal για 130-140 εκατ.

Ο τελικός πλειοδότης για την τιτλοποίηση 6,1 δισ. Frontier της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται τον Ιούλιο του 2021

Σχετικά Άρθρα
Στις 3 Μαρτίου 2021 θα υποβληθούν οι μη δεσμευτικές προσφορές για την τιτλοποίηση 6,1 δισ. μη εξυπηρετουμένων ανοιγμάτων (NPEs), της Εθνικής Τράπεζας, που ονομάζεται Frontier.

Με βάση συγκλίνουσες εκτιμήσεις μέχρι τέλη Μαρτίου θα έχει οριστικοποιηθεί η short list των ενδιαφερομένων και μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχουν υποβληθεί οι δεσμευτικές προσφορές και θα κλείσει η συμφωνία.
Το τίμημα εκτιμάται μεταξύ 100 και 150 εκατ., με πιθανότερο σενάριο να κινηθεί στο εύρος μεταξύ 130 εκατ. με 140 εκατ. ευρώ.

Τα δύο φαβορί

Από το σύνολο των 12 ενδιαφερομένων δύο φαίνεται να είναι τα ισχυρά φαβορί για το Frontier της Εθνικής.

  • Η Cepal με την Davidson Kempner, η οποία δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την τιτλοποίηση της Εθνικής
  • Η doValue, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα υποβάλει μη δεσμευτική προσφορά ως κοινοπραξία μαζί με τη Fortress και την Bain Capital.

Σημειώνεται ότι η Fortress και η Bain Capital είναι βασικοί μέτοχοι της doValue Ιταλίας που είναι ο μητρικός όμιλος της doValue Ελλάδας.
Με βάση ενδείξεις, ενώ η Davidson Kempner επιδεικνύει ζωηρό ενδιαφέρον, η στρατηγική προσέγγισης της doValue στη διαχείριση προβληματικών δανείων είναι πιο κοντά στις πρακτικές που ακολουθεί η Εθνική Τράπεζα.
Επίσης, δεν πρέπει να αποκλειστούν δύο ακόμη ενδιαφερόμενοι, η Pimco, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, και η επίσης αμερικανική Carval Investors.

Οι ενδιαφερόμενοι

Το σημαντικότερο όλων είναι το ύψος των ενδιαφερομένων.
Φθάνουν τους 12 απόρροια του γεγονότος ότι είναι τιτλοποίηση με σχετικά υψηλών εξασφαλίσεων προβληματικά δάνεια, οπότε για τα funds και τις εταιρίες διαχείρισης προβληματικών δανείων εύλογα προκύπτει ενδιαφέρον.
Να σημειωθεί ότι για την τιτλοποίηση 6,1 δισ. η Εθνική Τράπεζα θα εκδώσει ένα ομόλογο υψηλής εξασφάλισης (senior bond) ύψους 2,5 δισ. ευρώ ένα μεσαίας εξασφάλισης ομόλογο (mezzanine bond) ύψους 450-500 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων συγκαταλέγονται:

Η Intrum της Πειραιώς
Η doValue, που προέρχεται από τη Eurobank
Η Cepal, που προέρχεται από τη Alpha bank και εξαγοράστηκε από την Davidson Kempner
H Β2Κapital
H Waterfall
Η Pimco
H Fortress
H Bain Capital
H Carval Investors
H SFM Capital
H SRC Capital
H Angelo Gordon

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης