Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pfizer: Το εμβόλιο μειώνει τη μετάδοση του κορωνοϊού και μετά από μόνο 1 δόση αναφέρει νέα μελέτη

Pfizer: Το εμβόλιο μειώνει τη μετάδοση του κορωνοϊού και μετά από μόνο 1 δόση αναφέρει νέα μελέτη
Το επίπεδο των ασυμπτωματικών μολύνσεων μειώθηκε επίσης στο μισό σε όσους είχαν εμβολιασθεί λιγότερο από 12 ημέρες πριν
Σχετικά Άρθρα

Το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά της Covid-19 μειώνει με μία μόνο δόση τον αριθμό των ασυμπτωματικών κρουσμάτων και μπορεί να περιορίσει σημαντικά τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα βρετανικής μελέτης που δόθηκαν σήμερα (26/2) στη δημοσιότητα.

Ερευνητές ανέλυσαν τα αποτελέσματα από τα χιλιάδες τεστ Covid-19 που πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα στο πλαίσιο νοσοκομειακών ελέγχων του υγειονομικού προσωπικού στο Cambridge, στην ανατολική Αγγλία.

Τα ευρήματα

«Τα ευρήματά μας δείχνουν δραματική μείωση της αναλογίας των θετικών τεστ μεταξύ των ασυμπτωματικών μελών του υγειονομικού προσωπικού έπειτα από μία μόνο δόση του εμβολίου των Pfizer – BioNTech» λέει ειδικός στις λοιμώδεις νόσους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Cambridge, ο οποίος συνδιηύθυνε τη μελέτη.

Αφού διαχώρισε τα αποτελέσματα των τεστ του μη εμβολιασμένου από εκείνα του εμβολιασμένου προσωπικού, η ομάδα του Jones διαπίστωσε πως 0,80% των τεστ των μη εμβολιασμένων μελών του υγειονομικού προσωπικού ήταν θετικά.

Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 0,37% για τα μέλη του προσωπικού που είχαν εμβολιαστεί λιγότερο από 12 ημέρες πριν -όταν η προστασία από το εμβόλιο δεν είναι ακόμα πλήρης- και 0,20% των τεστ για τα μέλη του προσωπικού που είχαν εμβολιαστεί πριν από 12 ή περισσότερες ημέρες.

Η μελέτη και τα αποτελέσματά της δεν έχουν ακόμα εξεταστεί από ομοτίμους, όμως δημοσιεύτηκαν σήμερα στο διαδίκτυο.

Τα αποτελέσματα δείχνουν μείωση κατά τέσσερις φορές του κινδύνου να εμφανίσουν ασυμπτωματική Covid-19 υγειονομικοί εργαζόμενοι, που έχουν εμβολιαστεί πριν από 12 ημέρες ή περισσότερο, και 75% προστασία, λέει ο λοιμωξιολόγος στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Cambridge, ο οποίος συνδιηύθυνε τη μελέτη.

Το επίπεδο των ασυμπτωματικών μολύνσεων μειώθηκε επίσης στο μισό σε όσους είχαν εμβολιασθεί λιγότερο από 12 ημέρες πριν, δήλωσε.

«Αυτά είναι σπουδαία νέα — το εμβόλιο της Pfizer όχι μόνο παρέχει προστασία για να μην νοσήσεις από τον SARS-CoV-2, αλλά βοηθάει επίσης στην πρόληψη της μόλυνσης, περιορίζοντας την ικανότητα του ιού να περάσει σε άλλους», δήλωσε ο ίδιος.
«Όμως πρέπει να θυμόμαστε ότι το εμβόλιο δεν δίνει πλήρη προστασία σε όλους».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης