Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Ορόσημο για την επιδημία ο Μάρτιος – Μπορεί να έχει αποκτήσει ανοσία το 20% των Ελλήνων

Εξαδάκτυλος: Ορόσημο για την επιδημία ο Μάρτιος – Μπορεί να έχει αποκτήσει ανοσία το 20% των Ελλήνων
Θα κυριαρχήσει το βρετανικό στέλεχος του ιού στην Ελλάδα είπε ο κ.Εξαδάκτυλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως ο μήνας Μάρτιος θα είναι ορόσημο για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού διατύπωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλος, ο οποίος εκτίμησε ότι έως τα τέλη του μήνα θα μπορεί να έχει αποκτήσει ανοσία το 20% των Ελλήνων.
«Θα πρέπει να βρούμε και άλλη υπομονή και να θυμόμαστε ότι τα εμβόλια την άνοιξη θα μας αλλάξουν το τοπίο» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Εξαδάκτυλος
«Μέχρι το τέλος του μήνα, δηλαδή μέχρι και αύριο η χώρα θα έχει περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους είτε επειδή έχουν εμβολιαστεί, είτε επειδή έχουν νοσήσει που αποκτούν ή έχουν αποκτήσει ήδη ανοσία.
Αυτό αντιστοιχεί στο 10% του πληθυσμού μας.
Μέσα στο Μάρτιο περιμένουμε περισσότερο από ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίων τα οποία έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα χορηγούμε με ταχύτητα που σημαίνει ότι στα τέλη του μήνα θα μπορούμε να έχουμε ένα 20% ενδεχομένως του πληθυσμού μας ίσως και μεγαλύτερο το οποίο θα έχει ανοσία.
Οι μελέτες από το Ισραήλ μας έχουν δείξει πως όταν φτάσουμε σε αυτόν τον αριθμό τότε πλέον οι όροι που αντιμετωπίζουμε την κατάσταση μεταβάλλονται υπέρ μας.
Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι φέτος το Πάσχα θα είμαστε πολύ καλύτερα από πέρυσι.
Θα ακούσουμε τις καμπάνες.
Δεν θα έχουμε βέβαια τις κοσμοσυρροές που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια που όλοι τις αναπολούμε και όλοι της θέλουμε αλλά θα είμαστε πολύ καλύτερα και πολύ διαφορετικά» υποστήριξε ο κ.Εξαδάκτυλος.

Θα κυριαρχήσει το βρετανικό στέλεχος

Ερωτηθείς για τις μεταλλάξεις ο κ.Εξαδάκτυλος εκτίμησε ότι αυτό που φαίνεται είναι ότι το βρετανικό στέλεχος θα είναι το κυρίαρχο.
«Και σας το λέω γιατί παραδείγματος χάρη στο δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας το βρετανικό στέλεχος είναι αυτή τη στιγμή το 40% των κρουσμάτων.
Είναι θέμα χρόνου το 40% να γίνει 100%.
Όπως επίσης είδαμε ότι στη Μεγάλη Βρετανία το μεταλλαγμένο στέλεχος που πήρε και το όνομά του από τη χώρα μέσα σε λίγες εβδομάδες εκτόπισε το παλαιό.
Αυτό είναι το πιο πιθανό να συμβεί και στη χώρα μας» είπε ο κ.Εξαδάκτυλος, υποστηρίζοντας πως τα εμβόλια αντιμετωπίζουν το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης