Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόφαση Ολλανδικού Εφετείου: Η κυβέρνηση ορθώς επέβαλε νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας

Απόφαση Ολλανδικού Εφετείου: Η κυβέρνηση ορθώς επέβαλε νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας
Το περιφερειακό δικαστήριο στη Χάγη την περασμένη εβδομάδα είχε αποφανθεί ότι η κυβέρνηση δεν είχε καταστήσει σαφές γιατί χρειάζονταν έκτακτες δυνάμεις σε αυτό το στάδιο της πανδημίας
Σχετικά Άρθρα

Ολλανδικό Εφετείο απεφάνθη ότι η κυβέρνηση ορθώς επέβαλε νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ανατρέποντας την απόφαση ενός κατώτερου δικαστηρίου που προκάλεσε σύγχυση σχετικά με το μέτρο.

Το Εφετείο ανέφερε ότι η Κυβέρνηση είχε δικαίως χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις έκτακτης ανάγκης για να εφαρμόσει την απαγόρευση της κυκλοφορίας, η πρώτη στις Κάτω Χώρες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και είχε αποδείξει επαρκώς ότι το μέτρο ήταν απαραίτητο για τον περιορισμό της πανδημίας.
Το περιφερειακό δικαστήριο στη Χάγη την περασμένη εβδομάδα είχε αποφανθεί ότι η κυβέρνηση δεν είχε καταστήσει σαφές γιατί χρειάζονταν έκτακτες δυνάμεις σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, στεκόμενο ουσιαστικά στο πλευρό των ακτιβιστών κατά του αποκλεισμού που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Η απόφαση της Παρασκευής (26/2) έχει ουσιαστικά ελάχιστες συνέπειες, καθώς η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα παρέκαμψε την απόφαση για κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε έναν νέο νόμο που του έδωσε μια πιο υγιή νομική βάση.
Επέκτεινε επίσης την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 μ.μ. μέχρι 4:30 π.μ. τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, έως τις 15 Μαρτίου, καθώς οι ειδικοί προειδοποίησαν για ένα επικείμενο νέο κύμα λοιμώξεων.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας πυροδότησε αρκετές ημέρες ταραχών από διαδηλωτές κατά αυτού του αποκλεισμού όταν τέθηκε σε εφαρμογή στις 23 Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης