Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: To sell off στα αμερικανικά ομόλογα μας έδωσε μάθημα ταπεινότητας – Φάγαμε… χυλόπιτα!

HSBC: To sell off στα αμερικανικά ομόλογα μας έδωσε μάθημα ταπεινότητας – Φάγαμε… χυλόπιτα!

Δημοσιονομικό κίνητρο και εμβόλια επιδρούν στην αγορά ομολόγων

Σχετικά Άρθρα
To sell off στα αμερικανικά ομόλογα μας έδωσε μάθημα ταπεινότητας, ανέφερε ο Steven Major της HSBC, ο οποίος δεν δίστασε να αναφέρει ότι ο επενδυτικός κόσμος έφαγε… χυλόπιτα!

"Η βασική πρόκληση στην αγορά ομολόγων τώρα είναι να γνωρίζουμε αν η αγορά έχει προεξοφλήσει την πρόβλεψη του πληθωρισμού και, εάν συμβαίνει αυτό, ποια θα είναι η απάντηση της Fed σε αυτό", πρόσθεσε ο Major.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πιθανότητα χαμηλότερων αποδόσεων ομολόγων έχει μειωθεί λόγω του πολύ μεγαλύτερου, από ό, τι περιμέναμε, δημοσιονομικού κινήτρου των ΗΠΑ και της ανάπτυξης αποτελεσματικών εμβολίων.

Η αναταραχή στην αγορά ομολόγων

Οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν στραμμένο το βλέμμα στις αποδόσεις των ομολόγων, οι οποίες το τελευταίο διάστημα επηρεάζουν σημαντικά την πορεία των μετοχών.
Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ έφτασε στις 25 Φεβρουαρίου 2021 στο 1,614%, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2020.
Έχοντας κερδίσει 35 μονάδες βάσης εντός του μήνα, ξεπερνά πλέον τις μερισματικές αποδόσεις του S&P 500, που βρίσκονται στο 1,47%.
Οι υψηλότερες αποδόσεις στα ομόλογα καθιστούν τις μετοχές λιγότερο θελκτικές, πλήττοντας ιδιαίτερα τον τεχνολογικό κλάδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης