Κοινωνία

Μόσιαλος: Έξι εμβόλια προστατεύουν κατά 100% από νοσηλεία ή θάνατο λόγω covid

Μόσιαλος: Έξι εμβόλια προστατεύουν κατά 100% από νοσηλεία ή θάνατο λόγω covid
Απολύτως αποτελεσματικά στο επικρατούν στέλεχος και στην παραλλαγή του που κυκλοφορεί στην Αγγλία λέει ο κ.Μόσιαλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν έξι εμβόλια, τα οποία είναι κατά 100% αποτελεσματικά, όσον αφορά την προστασία που παρέχουν από νοσηλεία ή θάνατο, εάν μετά τον εμβολιασμό κάποιος κολλήσει κορωνοϊό διατύπωσε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE).
Σύμφωνα με ανάρτηση του στο Facebook ο κ.Μόσιαλος υποστηρίζει ότι τα εμβόλια αυτά είναι αποτελεσματικά κατά της covid είτε πρόκειται για το επικρατούν στέλεχος στην Ευρώπη είτε για την παραλλαγή που κυκλοφορεί κυρίως στην Αγγλία.
Όπως αναφέρει, τα έξι εμβόλια είναι των Pfizer/BioNTech, Moderna, Οξφόρδης/AstraZeneca, Johnson & Johnson, Novavax και το ρωσικό Sputnik.
Κάνει λόγο για «τεράστια επιτυχία των εμβολίων» και επισημαίνει «πως για το στέλεχος της νότιας Αφρικής χρειαζόμαστε περισσότερα επιδημιολογικά και κλινικά στοιχεία για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα».
«Ίσως κάποιοι να εκτεθούμε στον ιό, αφού εμβολιαστούμε.
Αλλά ελπίζω να είναι καθησυχαστικό να γνωρίζουμε πως, έχοντας κάνει το εμβόλιο, δεν χρειάζεται να φοβόμαστε τόσο για τον εαυτό μας.
Και θα συνεχίσουμε να προσέχουμε και τους άλλους που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, προσέχοντας για κάποιους μήνες» αναφέρει ο κ.Μόσιαλος.
555.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης