Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (ΗΠΑ): Είμαστε αρκετά μπροστά από το στόχο των 100 εκατ. εμβολιασμών σε 100 ημέρες

Biden (ΗΠΑ): Είμαστε αρκετά μπροστά από το στόχο των 100 εκατ. εμβολιασμών σε 100 ημέρες
Μέσα σε 37 ημέρες έχουν χορηγηθεί 50 εκατομμύρια δόσεις υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ εξελίσσεται πολύ καλύτερα από το στόχο που είχε θέσει όταν ανέλαβε την προεδρία της χώρας διατύπωσε ο Joe Biden.
Ο Biden είχε δεσμευθεί να επιταχύνει τις διαδικασίες υποσχόμενος ότι εντός των 100 πρώτων ημερών της προεδρίας του, θα έχουν εμβολιαστεί 100 εκατομμύρια Αμερικάνοι.
«Είμαι εδώ σήμερα για να πω ότι είμαστε στα μισά του δρόμου, με 50 εκατ. δόσεις (να έχουν χορηγηθεί) μέσα σε μόλις 37 ημέρες αφότου έγινα πρόεδρος.
είμαστε αρκετές εβδομάδες μπροστά».
Βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση παρά τη χαοτική κατάσταση που κληρονομήσαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση» υποστήριξε ο Biden, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «δεν είναι ώρα να μειώσουμε την επαγρύπνησή μας» και ότι οι Αμερικάνοι πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας, ιδίως τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση και τη χρήση μασκών.
Υπενθυμίζεται πως Pfizer και Moderna έχουν δεσμευθεί να παραδώσουν συνολικά 600 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έως τα τέλη Ιουλίου, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να ενταχθεί στους εμβολιασμούς και το εμβόλιο της Johnson & Johnson, που χορηγείται σε μόνο μία δόση.

Εγκρίνεται και το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Σήμερα Παρασκευή 25/2 η αρμόδιασυμβουλευτική επιτροπή του αμερικανικού ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων (FDA) συνεδριάζει για να κρίνει αν πρέπει να λάβει άδεια κατεπείγουσας χρήσης.
Αυτή μπορεί να του δοθεί στα τέλη της εβδομάδας.
Η αμερικανική εταιρεία δεσμεύεται να έχει προμηθεύσει τις αρχές των ΗΠΑ με 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου της πριν από τα τέλη Ιουνίου.
Όπως είπε ο Biden, αν και αυτό το εμβόλιο λάβει άδεια χρήσης, τότε η εκστρατεία ανοσοποίησης θα επιταχυνθεί.
«Θα σημειώσουμε ακόμη πιο γρήγορη πρόοδο ως προς τα εμβόλια γενικά τον Μάρτιο» είπε ο Biden, υποσχόμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες μετά την απόφαση του FDA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης