Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κοντά στα υψηλά ημέρας με πολλούς πρωταγωνιστές – Απαιτείται συνέχεια

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κοντά στα υψηλά ημέρας με πολλούς πρωταγωνιστές – Απαιτείται συνέχεια
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τα κατάφερε σήμερα και κράτησε τα πρωινά κέρδη μέχρι και το κλείσιμο. Δεν αλλάζει βέβαια το βασικό σενάριο, εκείνο της συσσώρευσης. Παραμένουμε εντός αυτής και θα δούμε αύριο αν θα προσπαθήσει πάλι να κινηθεί προς τις 795-800 μονάδες και αν θα καταφέρουν οι τράπεζες να συνεχίσουν ανοδικά.

Ξεχώρισε σήμερα η Fourlis, η οποία ίσως και να έχει πιεστεί υπερβολικά λόγω της πανδημίας. Εξαιρετική η Σαράντης και καλή κίνηση από Alpha Bank, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Eurobank. Αρκετά ακόμα βαριά χαρτιά, όπως ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Coca Cola, Μυτιληναίος πήγαν επίσης καλά. Στις τελικές δημοπρασίες κατάφεραν και γύρισαν σε θετικό έδαφος ΕΛΠΕ και ΤΙΤΑΝ. Περιμένουμε σε λίγο τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ.

Ο Γενικός Δείκτης τελικά κατάφερε και έκλεισε κοντά στα υψηλά ημέρας και στις 787,43 μονάδες με περίπου 70 εκατ. ευρώ συναλλαγές αλλά και αρκετά πακέτα. Μέτριος ο τζίρος θα λέγαμε. Θέλουμε συνέχιση της ανοδικής κίνησης με ταυτόχρονη αύξηση των συναλλαγών.

ΔΕΚΑΕΤΙΑ: Κοιτάνε τώρα όλοι τις αποδόσεις στα ομόλογα. Και καλά στο εξωτερικό, εμείς τι κοιτάμε; Πλάκα θα έχει να επηρεαστεί το ΧΑ από την άνοδο της δεκαετίας. Πετούσαν χαρταετό οι επενδυτές όταν βυθιζόταν σε ιστορικά χαμηλά και μάλιστα για καιρό και τώρα λένε πως θα μας επηρεάσει.

Αλλά είπαμε, το ΧΑ αντιδρά αδιάφορα στις θετικές ειδήσεις και έντονα αρνητικά ακόμα και στις ουδέτερες. Όχι ότι δεν είναι θέμα η άνοδος των αποδόσεων, αλλά με όσα έχουν γίνει στην οικονομία λόγω της πανδημίας το 1% και κάτι μάλλον είναι λογικό.

FOURLIS: Η μετοχή που ξεχώρισε σήμερα και ενισχύθηκε περίπου 5% με καλό όγκο αλλά στην τιμή κλεισίματος των 4,08 ευρώ έμειναν απούλητα 18 χιλ. τεμάχια. Ουσιαστικά η μετοχή είναι ακόμα χαμηλότερα από τα υψηλά Ιουνίου 2020, στην κορύφωση δηλαδή της αντίδρασης λόγω της πανδημίας. Τα τρέχοντα επίπεδα είναι σημαντικά, αφού πολλές φορές τα έχει ακουμπήσει στο πρόσφατο παρελθόν και έχει γυρίσει χαμηλότερα.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση. Θα είναι τώρα ή θα είναι όταν θα ληφθεί η απόφαση για άνοιγμα της οικονομίας και έχουν προχωρήσει και οι εμβολιασμοί. Λογικά επειδή οι αγορές προεξοφλούν έχει μία καλή ευκαιρία τώρα. Θα χρειαστεί βέβαια δυνατούς επενδυτές από εδώ και πάνω. Στις επιλογές της στήλης για το 2021 και τη διατηρούμε.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πρέπει να σπάσει ανοδικά ο τραπεζικός δείκτης για να δούμε συνέχεια στην ανοδική κίνηση της αγοράς. Η Alpha Bank έκλεισε στο υψηλό ημέρας και οριακά πάνω από τα 0,80 ευρώ. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως μόνο πάνω από τα 0,85 ευρώ αλλάζει επίπεδο. Το ίδιο και η ΕΤΕ. Μέχρι στιγμής η συσσώρευση συνεχίζεται. Πρέπει να φύγει πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα και να μη γυρίσει πίσω. Καλή η ΕΥΡΩΒ και σήμερα και είναι αρκετά κοντά στα υψηλά έτους, σε αντίθεση με τις άλλες και ειδικά την ΑΛΦΑ και την ΠΕΙΡ.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Respect…

ΟΠΑΠ: Δυνατός…

ΟΤΕ: Καλή η κίνηση αλλά πρέπει να συνεχιστεί. Αύριο τα δικά του αποτελέσματα.

ΕΥΔΑΠ: Πολλά χαρτιά στα 6,60 ευρώ. Άνοιξε καλά η μετοχή πήγε μέχρι τα 6,74 ευρώ (+2,12%) και βγήκαν πάλι πωλητές και με αρκετά κομμάτια. Στα 6,60 ευρώ απορροφήθηκαν αρκετά. Πήγε μέχρι τα 6,55 ευρώ και έκλεισε στα 6,60 ευρώ και αμετάβλητη.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στο +3,23% και στα 12,79 ευρώ. Εξαιρετικός…

ΑΔΜΗΕ: Εντολή πώλησης 52 χιλ. τεμαχίων στα 2,38 ευρώ. Χαμός στην ενέργεια, με premium αποτιμήσεις για ΔΕΔΔΗΕ λόγω επενδύσεων που θα γίνου κτλ κτλ. Λες και η συγκεκριμένη δεν έχει προγραμματίσει 5 δισ. ευρώ επενδύσεις. Λες και δε βγάζει κέρδη, λες και δε δίνει μέρισμα. Όμως αλλού έχουν στρέψει το βλέμμα τους κάποιοι και δεν είναι μόνο επενδυτές… Στα 2,3750 ευρώ και στο +0,42%. Στην τιμή κλεισίματος πουλούσαν 87 χιλ. τεμάχια.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Να ζητάνε 300 κομμάτια στα 308 ευρώ δεν είναι και λίγα. Το να βρίσκεται και κάποιος να τα δώσει πάλι είναι κάτι που σου τραβάει την προσοχή. Η μετοχή έχει ελάχιστη εμπορευσιμότητα, αλλά μερικές εβδομάδες τώρα παρακολουθούμε κάποιες κινήσεις στη μετοχή, που μπορεί να δείχνουν κάτι. Τα θεμελιώδη βέβαια είναι αυτά που δείχνουν πολλά περισσότερα. Στα 308 ευρώ και στο -0,65% με 727 τεμάχια όγκο.

ΕΚΤΕΡ: Βγήκαν και σήμερα κομμάτια στα 0,82 ευρώ.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Το λες και είδηση το γεγονός ότι μετά από τόσο καιρό βρέθηκε αγοραστής που απορρόφησε μέρος της προσφοράς μέχρι τα 0,5880 ευρώ. Περίπου 20 χιλ. τεμάχια μάζεψε από τους πωλητές. Όπως φάνηκε βέβαια στις τελικές δημοπρασίες, ο πωλητής έχει και άλλα να δώσει… Έμεινα απούλητα σχεδόν 15 χιλ. τεμάχια.

ΚΑΙΡΟΜΕΖ: Ξεχώρισε σήμερα, λόγω όγκου και ανόδου. Στο +7,70%, αν και πήγε και σχεδόν στο +10% και στα 0,1147 ευρώ με όγκο 1,4 εκατ. τεμάχια και με τους αγοραστές να ζητάνε 444 χιλ. τεμάχια στην τιμή κλεισίματος.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης