Διεθνή

Η Μerkel επιβεβαίωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφια καγκελάριος της Γερμανίας

Η Μerkel επιβεβαίωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφια καγκελάριος της Γερμανίας
«Φεύγω με ήσυχη συνείδηση», δήλωσε στην FAZ η Angela Merkel
Σχετικά Άρθρα

Ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφια καγκελάριος της Γερμανίας, επιβεβαίωσε η Angela Merkel.
«Τέσσερις κοινοβουλευτικές περίοδοι είναι αρκετές. Θα παραδώσω με ήσυχη την συνείδηση την ευθύνη σε άλλον.
Ήταν ο τελευταίος κύκλος σε αυτό το θέμα. Ο κύκλος έκλεισε», ανέφερε σε συνέντευξή της στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung» απαντώντας στην παρατήρηση ότι και πριν από τις εκλογές του 2017 είχε προβληματιστεί εάν θα είναι ξανά υποψήφια καγκελάριος.

«Φεύγω με ήσυχη συνείδηση»

Όταν ρωτήθηκε αν έχει μετανιώσει για την απόφασή της να θέσει τελικά υποψηφιότητα για τέταρτη φορά λόγω της δύσκολης χρονιάς με την πανδημία του κορωνοϊού η οποία επακολούθησε, η χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός απάντησε: «Όχι. Το να είναι κανείς επί τέσσερις κοινοβουλευτικές περιόδους καγκελάριος είναι αρκετό χρονικό διάστημα στις μέρες μας. Μπορώ με ήσυχη τη συνείδηση να παραδώσω την ευθύνη σε άλλα χέρια. Μέχρι τότε, θα συνεχίσω να ασκώ καθημερινά τα καθήκοντά μου με μεγάλη ευχαρίστηση», τόνισε.
Όταν ρωτήθηκε εάν η πανδημία φάνηκε χρήσιμη στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU), το οποίο βρίσκεται ψηλά στις δημοσκοπήσεις εδώ και ένα χρόνο, η καγκελάριος απάντησε ότι «όλα εξαρτώνται από την εμπιστοσύνη των πολιτών. Μπορείς να την κερδίσεις ή μπορείς να την χάσεις. Στην πολιτική το ζητούμενο είναι η υπεύθυνη δράση. Με όλα όσα κάναμε στην Γερμανία - έστω και με ατέλειες- έχουμε μέχρι στιγμής αντιμετωπίσει την πανδημία με συγκριτικά μικρές απώλειες», δήλωσε η Μerkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης