Οικονομία

Σταϊκούρας: Δεν θα δοθεί άλλη παράταση στα τέλη κυκλοφορίας – Έρχεται 7η Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Σταϊκούρας: Δεν θα δοθεί άλλη παράταση στα τέλη κυκλοφορίας – Έρχεται 7η Επιστρεπτέα Προκαταβολή
Για κάθε 15 μέρες που μένει κλειστό το λιανεμπόριο, τα ταμειακά διαθέσιμα περιορίζονται κατά 1 με 1,2 δις ευρώ είπε ο κ.Σταϊκούρας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία άλλη παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, ο οποίος σημείωσε ότι θα ακολουθήσει και 7η Επιστρεπτέα Προκαταβολή.
«Τα μέτρα στήριξης θα εμπλουτίζονται για όσο χρειαστεί.
Όμως όσο παρατείνονται οι περιοριστικοί όροι στη λειτουργία της οικονομίας τόσο είναι ανέφικτο να καλυφθούν όλες οι απώλειες» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Σταϊκούρας, ο οποίος αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης, εστίασε στο πρόγραμμα κάλυψης παγίων δαπανών ύψους 500 εκατ. ευρώ προκείμενου να καλυφθούν κάποιες από τις δαπάνες της ελληνικής επιχειρηματικότητας, αλλά και σε ένα νέο πρόγραμμα Γέφυρα για νομικά πρόσωπα.
Επιπλέον, ο ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα εκταμιευθούν πόροι για τον 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και στη συνέχεια θα ακολουθήσει και ο 7ος κύκλος, υποστηρίζοντας ότι για κάθε 15 ήμερες που μένει κλειστό το λιανεμπόριο στις κόκκινες περιοχές, τα ταμειακά διαθέσιμα περιορίζονται κατά 1 με 1,2 δισ. ευρώ, το πρωτογενές αποτέλεσμα του προϋπολογισμού μειώνεται κατά 0,7%, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης επιβαρύνεται κατά 0,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης