Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu: Οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού έχουν αποτύχει λόγω της Ελλάδας - Τον Απρίλιο η πενταμερής

Cavusoglu: Οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού έχουν αποτύχει λόγω της Ελλάδας - Τον Απρίλιο η πενταμερής
Η πενταμερής για το Κυπριακό θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στη Γενεύη
Στο Κυπριακό και στην πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στη Γενεύη, αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu.
«Γιατί προτείναμε την πενταμερή σύσκεψη για το Κυπριακό;
Είδαμε στο Κραν Μοντάνα πως διαπραγματευόμασταν εδώ και 50 χρόνια για τη λύση ομοσπονδίας, ωστόσο οι προσπάθειες απέτυχαν επειδή η ελληνική πλευρά δεν το ήθελε» είπε αρχικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με τον Ούγγρο ομόλογο του, Peter Szijjarto.

«Θα δούμε και το ενεργειακό ζήτημα, εκεί που λέμε πως πρέπει να υπάρξει δίκαιος διαμοιρασμός ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τούρκους.
Έπειτα, θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για μια μόνιμη λύση.
Θα πάμε στη Γενεύη σαν Τουρκία και ΤΔΒΚ από τις 27 ως τις 29 Απριλίου και θα εκφέρουμε τις απόψεις μας πάνω σε αυτό το θέμα» συνέχισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Η πενταμερής συνάντηση για το Κυπριακό

Από τις 27 έως τις 29 Απριλίου στη Γενεύη θα πραγματοποιηθεί η άτυπη συνάντηση 5+1 για το Κυπριακό.
«Σε συνέχεια των διαβουλεύσεων που διεξήγαγε εκ μέρους του γγ η ανώτερη αξιωματούχος του ΟΗΕ, Jane Holl Lute, τους περασμένους μήνες, ο γενικός γραμματέας προτίθεται να συγκαλέσει μία άτυπη συνάντηση 5+1 για το κυπριακό ζήτημα, στη Γενεύη της Ελβετίας, από τις 27 μέχρι τις 29 Απριλίου», ανέφερε ο εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ Stephane Dujarric σε ανακοίνωσή του.
Όπως σημειώνει ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, «ο σκοπός της συνάντησης θα είναι να προσδιοριστεί αν υπάρχει κοινό έδαφος για να διαπραγματευτούν τα μέρη μια διαρκή λύση του κυπριακού προβλήματος, εντός ενός προβλεπτού ορίζοντα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης