Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόντρα για Λιγνάδη - Μητσοτάκης: Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές; - Τσίπρας: Γιατί κρατάτε τη Μενδώνη;

Κόντρα για Λιγνάδη - Μητσοτάκης: Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές; - Τσίπρας: Γιατί κρατάτε τη Μενδώνη;
Ο πρωθυπουργός ανέβασε τους τόνους καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει ευθέως εάν κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές
Σχετικά Άρθρα

(upd) Να απαντήσει στα χυδαία υπονοούμενα σε βάρος του ίδιου και της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη, κάλεσε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Ολομέλειας στη Βουλή.
Ο πρωθυπουργός ανέβασε τους τόνους καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει ευθέως εάν κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές.
Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αποπροσανατολισμό της συζήτησης και απόπειρα συγκάλυψης, ενώ τον κάλεσε να απαντήσει γιατί καλύπτει την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι πάνδημη η απαίτηση για την απομάκρυνσή της από το υπουργείο.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαχώρισε κατηγορηματικά τη θέση του από τις χυδαιότητες που διακινούνται στο διαδίκτυο.
«Διαφωνώ κατηγορηματικά με πολλά από όσα η ασυδοσία του Διαδικτύου σας καταλογίζει κε.Μητσοτάκη.
Το κάνω ευθαρσώς παρότι εσείς δεν πράξατε ποτέ κάτι αντίστοιχο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός επέμεινε στην καταδίκη των δηλώσεων Πολάκη από τον Αλέξη Τσίπρα.
Επίσης υποστήριξε ότι η δικαιοσύνη κινήθηκε πολύ γρήγορα στην υπόθεση Λιγνάδη, ενώ κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ να αποκαλύψει ποιο είναι το ένοχο μυστικό που θεωρεί ότι συνδέει τον πρωθυπουργό με τη Λίνα Μενδώνη.
Ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει ποιος τοποθέτησε τον κ. Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο και αν είχε κάποια σχέση με αυτή την επιλογή.

Μητσοτάκης: Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές;

«Οι ενορχηστρωτές της αθλιότητας που περιγράφω πρέπει να βγουν κάποια στιγμή από τον υπόνομο», συνέχισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του. «Δυσχεράνουν την ίδια λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Σας κοιτώ στα μάτια και σας ρωτώ ανοιχτά πριν ο κατήφορος ολοκληρωθεί. Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές και η ΝΔ διακινεί κύκλωμα ανηλίκων; Πως τολμά βουλευτής σας να διαλαλεί ότι ανήλικα ψωνίζονται από μη κυβερνητικές οργανώσεις.
«Μίλησα για τις δημοσιεύσεις των βουλευτών σας. Είστε υπόλογος για τους βουλευτές σας. Να πάρετε θέση για αυτή τη λάσπη η οποία εκτοξεύεται προς μια ολόκληρη παράταξη που γεννήθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα και όχι για να τη διασύρουν τα τρολ της Κουμουνδούρου» τόνισε, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Υπό κανονικές συνθήκες το αντικείμενο της συζήτησης θα ήταν διαφορετικό. Μία τέτοια αντιπαράθεση δεν αξίζει σε αυτό που ζητά η κοινωνία. Γίνεται για να υπάρξει κάθαρση του πολιτικού κλίματος» συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Μακάρι, το εύχομαι, να αποκηρύξετε ανοικτά αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές. Να ακούσουμε καθαρές κουβέντες. Αλλά επιλέξατε να μετατρέψετε ένα κοινωνικό θέμα εθνικών διαστάσεων σε ένα ύπουλο χτύπημα και πλήγμα, υποτίθεται, στο προσωπικό μου κύρος. Τώρα αποφασίσατε να επενδύσετε στην επίπλαστη ηθικολογία. Επιλέξατε να επενδύσετε στην υπόθεση Λιγνάδη ποντάροντας σε ένα θέμα γνωρίζοντας καλά το λαϊκισμό που θα μεταμορφώσει τους γερμανοτσολιάδες του 2011 στους παιδεραστές του 2021».
«Με ποιο θράσος ο κ. Πολάκης κάνει χυδαίες αναρτήσεις, αφήνοντας υπονοούμενα για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.
Κε. Τσίπρα σας απαντώ να απαντήσετε ως πατέρας 2 παιδιών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Τις τελευταίες ημέρες πρωταγωνιστές δεν είναι τα θύματα . Αυτή η ευκαιρία της συλλογικής αφύπνισης κινδυνεύει να χαθεί.
Οφείλουμε να διαφυλάξουμε το επίπεδο του διαλόγου», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μετέτρεψε ένα ευαίσθητο κοινωνικό θέμα «σε ύπουλο αντικυβερνητικό χτύπημα και πλήγμα στο προσωπικό μου κύρος», όπως ανέφερε.

«Χυδαιότητες Πολάκη - Βαξεβάνη»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να καταδικάσει ανοιχτά τον Πολάκη για τα χυδαία υπονοούμενα του, σχετικά με ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.
«Ναι είπα ότι θα ασχοληθώ προσωπικά με το θέμα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων για να βρεθεί μια λύση στο δράμα τους.
Δεν κατηγορώ το ΣΥΡΙΖΑ ότι δημιούργησε το πρόβλημα, αλλά ότι δεν το έλυσε.
Η κυβέρνηση μας το έκανε
Περιμένω κε.Τσίπρα να καταδικάσετε ανοιχτά τον Πολάκη για τα χυδαία υπονοούμενα του.
Περιμένω καθαρές απαντήσεις». 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έκανε αναφορά στην κα Αγαπηδάκη, που «έσκυψε στο πρόβλημα και το έλυσε. Δεν σας καταλογίζω πρόθεση γιατί δεν το λύσατε εσείς» είπε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας «δεν θα αφήσω υπαινιγμό όπως αυτά των τρολ του διαδικτύου. Ήρθε αυτή η κυβέρνηση και το έλυσε».
Γι' αυτή την κυρία Αγαπηδάκη – συνέχισε ο πρωθυπουργός - ο κ. Πολάκης ανεβάζει ανάρτηση «Αγαπηδάκι το τρολάκι της ΝΔ». Περιμένω αν μη τι άλλο αυτή τη συμπεριφορά να την καταδικάσετε απερίφραστα και κάποια στιγμή να διαγράψετε στέλεχός σας για αυτά τα οποία λέγονται.
«Ίσως όμως αυτή να είναι η διαφορά μας» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. «Εμείς έχουμε την κα Αγαπηδάκη και εσείς τον κ. Πολάκη. Σας ρωτώ και πάλι κα περιμένω καθαρές απαντήσεις. Αν σας εκφράζουν οι χυδαιότητες του κ. Βαξεβάνη ή μήπως προτιμάτε την «Αυγή». Αναρωτιέμαι πως τοποθετούνται και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Απαντήστε ως πολιτικός σε ένα πολιτικό. Αν είστε με την επίσημη εφημερίδα σας, πως εξηγείτε ότι ο διευθυντής της μία ημέρα πριν έλεγε ότι υπάρχουν παιδεραστές που βρίσκονται στο περιβάλλον του πρωθυπουργού. Πόσα πρόσωπα έχει αλήθεια το επιτελείο σας;»

«Καμία συγκάλυψη στην υπόθεση Λιγνάδη»

«Είπατε δύο φορές ότι ήταν φίλος μου» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν τον ήξερα παρά ως ηθοποιό. Τοποθετήθηκε από την υπουργό. Αν κάποιος ήξερε όφειλε να το πει» συμπλήρωσε και ανέφερε: «Ταυτόχρονα με την πρώτη καταγγελία, την ίδια ημέρα, οδηγήθηκε σε παραίτηση και η παραίτησή του έγινε αμέσως δεκτή. Εκεί κλείνει η κυβερνητική αρμοδιότητα. Με την πρώτη μήνυση η υπόθεση έφτασε στα χέρια της δικαιοσύνης».
Μιλήσατε για συγκάλυψη. Ποια συγκάλυψη; αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας την ομιλία του και απευθυνόμενος στον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο κ. Λιγνάδης απομακρύνθηκε 5 ώρες από τη δημοσίευση της πρώτης καταγγελίας που ήταν ανώνυμη αλλά τον φωτογράφιζε με σαφήνεια. Το παραδέχτηκε ο εκπρόσωπός σας. Συνελήφθη αμέσως μετά την πρώτη μήνυση. Ζητήσατε την παραίτηση της υπουργού γιατί έπρεπε να ξέρει. Αλλά να ξέρει τι, για τις σκοτεινές πλευρές ενός ανθρώπου; Αυτές που γνωρίζατε εσείς ως πρωθυπουργός όταν είχατε τον ίδιο πρόσωπο διευθυντή της νέας σκηνής του Εθνικού; Ή μήπως αυτές που συνάδελφοί του λένε τώρα εκ των υστέρων ότι ήξεραν αλλά τις κάλυπτε η ομερτά του επαγγέλματος. Είπατε ότι δεν έγινε προκήρυξη. Εσείς τον κ. Λιβαθηνό με προκήρυξη τον διορίσατε;» ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός.


«Κινδυνεύει να χαθεί ο στόχος της συζήτησης»

«Εύχομαι και ελπίζω στο τέλος της συζήτησης να μπορούμε να καταλήξουμε στην κοινή μας γραμμή για την αντιμετώπιση της ουσίας του προβλήματος. Να εξετάσουμε από κοινού πως το θεσμικό μας πλαίσιο θα αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τα φαινόμενα» είπε ο πρωθυπουργός, Κυριακος Μητσοτάκης.
Είχαμε ένα κύμα αποκαλύψεων μετά τις καταγγελίες Σοφίας Μπεκατώρου, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και εξήγησε πως «προκάλεσα αυτή τη συζήτηση γιατί αυτή η διαδικασία εξυγίανσης κινδυνεύει να χάσει το στόχο της, να μετατραπεί σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης. Λες και το έγκλημα έχει χρώμα και η ντροπή ιδεολογία».
Η αντιμετώπισή τους – συνέχισε ο πρωθυπουργός - προϋποθέτει συνεργασία πολιτείας και πολιτών, δράση κράτους δικαίου και την αντίδραση της κοινωνίας δικαίου. «Δεν είναι τυχαίο ότι στη χώρα μας όλα αυτά ξεκίνησαν από τη μαρτυρία Σοφίας Μπεκατώρου στις 16 Ιανουαρίου σε εκδήλωση της ΓΓ Αθλητισμού, πρωτοβουλία που χαιρέτησα αμέσως» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε «Επικοινώνησα μαζί της και τη χαρακτήρισα Ολυμπιονίκη της εμπιστοσύνης. Αντίστοιχα όλα τα κόμματα χαιρέτησαν αυτή τη γενναία πράξη. Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε. Αυτούς τους τρεις παράλληλους δρόμους επιχειρεί να κλείσει ο εκτροχιασμός και ο υποβιβασμός της δημόσιας συζήτησης».
«Το κίνημα «#MeΤoo» ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια στην Αμερική. Εκδηλώθηκε τώρα, το 2021, στην πατρίδα μας. Σήμερα η φωνή έσπασε τη σιωπή και είναι η σειρά της πράξης να σπάσει την αδράνεια», ανέφερε ο πρωθυπουργός, συνεχίζοντας την πρωτολογία του στη Βουλή. «Το «#ΜeΤoo» είναι κίνημα υγιές. Οφείλει να μην χάνεται στις φήμες ώστε να μην ακυρώνεται και να μην παίρνει τη μορφή χυδαίας πολιτικής εκμετάλλευσης» τόνισε ο πρωθυπουργός. «Η σύγχυση είναι η άλλη όψη της συγκάλυψης» συμπλήρωσε.
«Εδώ και ένα μήνα η κοινωνία υπέστη ένα σκληρό σοκ. Η κοινή άμυνα είναι κίνηση απελευθέρωσης. Κι όμως τις τελευταίες ημέρες πρωταγωνιστές δεν είναι τα θύματα. Ένα καινούριο κύμα λαϊκισμού και θολών κατηγοριών διακινείται. Σαν οι βιαστές να διαχωρίζονται σε αριστερούς και δεξιούς. Ο κατήφορος αυτός ξεστρατίζει την υπόθεση του ελληνικού «#ΜeΤoo».

Αυστηροποιούνται οι ποινές για αδικήματα κατά γενετήσιας ελευθερίας

«Αλλάζει ο ποινικός κώδικας. Αυστηροποιούνται οι ποινές για αδικήματα κατά γενετήσιας ελευθερίας» τόνισε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγώντας ότι «για τους ανήλικους η παραγραφή αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος με νέα ηλικιακά όρια». «Εγκαινιάζεται κεντρική διαδικτυακή πύλη metoo.gov.gr. Θα μπορούν να υποβάλλονται καταγγελίες σε πραγματικό χρόνο» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε «Θεσπίζουμε ειδικό μητρώο για όλους τους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με παιδιά και εφήβους. Το μητρώο αυτό το οποίο έχουν όλες οι σοβαρές χώρες, θα λειτουργεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Ελληνική Αστυνομία, τις αστυνομικές αρχές. Σύντομα θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή η σύμβαση 190 της διεθνούς οργάνωσης εργασίας για εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης. Θεσπίζονται υποχρεωτικοί κωδικοί δεοντολογίας σε κάθε επιχείρηση».

Τσίπρας: Προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβέρνηση

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας αποδίδοντάς του την πολιτική ευθύνη για την «υπόθεση Λιγνάδη-Μενδώνη», όπως χαρακτηριστικά απάντησε, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου.
Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε με ένα «μεγάλο ευχαριστώ», όπως είπε στα αγόρια και στα κορίτσια που υπήρξαν θύματα κακοκοποίησης και τόλμησαν, «στα αγόρια και στα κορίτσια που κουβαλούσαν ένα βάρος και τόλμησαν να ανοίξουν την ψυχή τους και να δείξουν τις πληγές τους. Γιατί βρήκαν την δύναμη και ύψωσαν την φωνή τους και ύψωσαν ένα φράγμα απέναντι στην σιωπή και στην συγκάλυψη, προστατεύοντας εκατοντάδες αγόρια και κορίτσια για το μέλλον. Αυτούς οφείλουμε να στηρίξουμε σήμερα».
Στρέφοντας τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού είπε: «Το μεγάλο ζήτημα σήμερα, είναι ότι εδώ και ένα μήνα βρισκόμαστε μπροστά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις και μπροστά σε ένα μεγάλο σκάνδαλο, το σκάνδαλο της προσπάθειας συγκάλυψης των αποτρόπαιων πράξεων… Αυτή είναι η πραγματική συζήτηση που διεξάγεται σε κάθε σπίτι. Γι αυτά θα ήθελε να ακούσει ο ελληνικός λαός κάτι και γι αυτό θα περίμενε μία ανάληψη πολιτικής ευθύνης, μία συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις και να δώσετε κάποιες εξηγήσεις».
Καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι επέλεξε να αλλάξει το πλαίσιο της συζήτησης και σημείωσε ότι «επέλεξε να μην κάθεται στα υπουργικά έδρανα η κ. Μενδώνη αλλά η κ. Αγαπηδάκη». Απευθύνθηκε στον κ. Μητσοτάκη και του έθεσε προσωπικά ερωτήματα: «...Υπάρχουν μόνο ποινικές ευθύνες, δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες; Δεν έγινε μπροστά στα μάτια μας μία προσπάθεια συγκάλυψης; Δεν έγινε προσπάθεια να εμφανιστεί το σκάνδαλο Λιγνάδη σαν μία ταλαιπωρία για το τίποτα; Δεν έγινε προσπάθεια να παρουσιαστούν οι κατηγορίες σαν παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας; Δεν πιστεύω ότι μία υπουργός εκβιάζει τον πρωθυπουργό. Το μόνο τεκμήριο που αμφισβητείται σήμερα είναι το δικό σας τεκμήριο πολιτικής αθωότητας».

«Προσπάθεια συγκάλυψης»

«Εδώ και ένα μήνα είμαστε μπροστά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις και αποτρόπαια εγκλήματα .
Αλλά είμαστε μπροστά και σε μια προσπάθεια συγκάλυψης», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
«Πάλι δεν είπατε ούτε μια συγνώμη για τα λάθη, τις παραλείψεις της κυβέρνησης σας.
Δεν δώσατε καμία εξήγηση. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέξατε σήμερα να μην κάθεται στα υπουργικά έδρανα η κα.Μενδώνη.
Κε.Μητσοτάκη κάνετε ένα λάθος.
Δεν ήρθατε για να δώσετε εξηγήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να απευθυνθείτε στον ελληνικό λαό.
Είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις των τελευταίων ετών - Αλλά πάλι επιχειρείτε να στήσετε μια αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση
Είναι όμως θέμα κοινωνίας .
Αφορά κάθε οικογένεια, κάθε μάνα, κάθε πατέρα.
Μην απευθύνεστε στην αντιπολίτευση», τόνισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Βαριά εκτεθειμένη η Μενδώνη»

Ο Αλέξης Τσίπας κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαλλάξει την κα.Μενδώνη από τον χώρο του πολιτισμού, τονίζοντας ότι είναι βαριά εκτεθειμένη για το σκάνδαλο Λιγνάδη.
«Τι σήμα δίνετε όταν ο υπουργός Ανάπτυξης φροντίζει να προϊδεάσει την κοινή γνώμη για την υπερασπιστική γραμμή της κας.Μενδώνη λέγοντας πως όλα αυτά έγιναν για το Ελληνικό;
Πόση χυδαιότητα πια;
Τι σας φόβισε και δεν προχωρήσατε με τον ίδιο τρόπο στην υπόθεση Λιγνάδη;
Τι σήμα δίνει ο διευθυντής τύπου του κόμματος σας, ο κ.Ρωμανός, όταν επιτίθεται στο Σωματείο Ηθοποιών, οι οποίοι είναι και αυτοί που κάνουν τις καταγγελίες - Αυτή είναι η γραμμή σας;
Γιατί δεν επιδείξατε και στην περίπτωση Λιγνάδη, τα ίδια αντανακλαστικά που δείξατε και στην περίπτωση Μπεκατώρου;
Από μόνη της τα έκανε αυτά η κα.Μενδώνη;
Δεν μπορείτε να αποφύγετε και να μην απαντήσετε κε.Μητσοτάκη.
Από μόνη της αποφάσισε η κα.Μενδώνη να ζητήσει την παραίτηση Λιγνάδη στις 6/2 αλλά να μην προσφύγει στη Δικαιοσύνη την ημέρα που τη ζήτησε, παρά να περιμένει όταν και μόνο όταν στις 19/2 κατατέθηκε μήνυση για μη παραγεγραμμένο αδίκημα;
Αφήσατε την κα.Μενδώνη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μας λένε ψέματα - Ποιος τον έβαλε σε αυτή τη θέση; -Ποιανού επιλογή ήταν; -Τι ρεσιτάλ υποκρισίας είναι αυτό;
Από μόνη της η κα.Μενδώνη αποφάσισε να διορίσει καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου τον κ.Λιγνάδη; Από μόνη της απόφασισε να επιχειρήσει με διάφορα προσχήματα τη συγκάλυψη επί σειρά ημερών της υπόθεσης;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η δευτερολογία Μητσοτάκη

«Θα επαναλάβω το ερώτημα, που δεν απαντήθηκε από κανένα πολιτικό αρχηγό: γιατί το metoo εμφανίστηκε στην χώρα μας τώρα και όχι προ 4 ετών;» είπε ξεκινώντας την δευτερολογία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου. «Γιατί η Σοφία Μπεκατώρου επέλεξε να μιλήσει σε ημερίδα του Υπουργείου Πολιτισμού», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι «Δεν αποδίδω κάποια κομματική διάσταση. Η απάντηση είναι πως τώρα τα θύματα ήξεραν πως πρωτύτερα δεν θα ακούγονταν».
«Αυτό αλλάζει επί αυτής της κυβέρνησης και για αυτό είμαστε πολύ υπερήφανοι. Τώρα πλέον όλοι μπορούν να μιλήσουν με ασφάλεια», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Περιμένω την δική σας ουσιαστική συνεισφορά επί του πλέγματος των προτάσεων μας, πως μπορούν αυτές να γίνουν καλύτερες. Δεν άκουσα τίποτε επ’ αυτού».
«Να πάρετε κ. Τσίπρα διακριτές αποστάσεις από τις χυδαιότητες μέρους του δημοσίου λόγου, για τις οποίες υπήρχε σαφώς υποκίνηση από τον δικό σας χώρο» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Περιμένω να το κάνετε στην δευτερολογία σας» τόνισε και συμπλήρωσε: «έχετε τη δυνατότητα να πάρετε αποστάσεις από τέτοιες πρακτικές, ή μήπως είστε δέσμιος μιας πολιτικής, από την οποία δεν μπορείτε να ξεφύγετε».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μακάριου Λαζαρίδη. «Ζήτησα προσωπικά από τον κ. Μακάριο Λαζαρίδη να ανακαλέσει για την αναφορά του περί κίναιδων και ανακάλεσε. Εσείς θα ζητήσετε από τον κ. Πολάκη να ανακαλέσει για τις αναρτήσεις του; θα αποδείξετε επιτέλους πως Τσίπρας και Πολάκης δεν είναι το ίδιο; είστε και οι δύο εντος της αίθουσας».
«Η παραίτηση Λιγνάδη έγινε 5 ώρες μετά την πρώτη ανώνυμη καταγγελία» είπε, συνεχίζοντας την δευτερολογία του ο πρωθυπουργός. «Καμία απολύτως συγκάλυψη στην δικαστική έρευνα, που κινήθηκε άμεσα. Έχει κάποιος στοιχεία περί συγκάλυψης της υπόθεσης; Κανείς. Σας είπα πως η κ. Μενδώνη έκανε ένα επικοινωνιακό λάθος. Η πολιτική ευθύνη βαραίνει εμένα ως πρωθυπουργό της χώρας» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Ενθαρρύνω τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά που έχει πέσει θύμα κακοποίησης ή εξουσιαστικής βίας να μιλήσει άμεσα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συμπληρώσει: «αλλά και στο μέλλον όποιος σκέφτεται να ασκήσει εξουσιαστική βία αναλαμβάνει μεγάλο ρίσκο. Εάν διανοηθεί να προβεί σε τέτοιες πράξεις θα αναμετρηθεί με τις συνέπειες τους. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για την χώρα».

Η δεύτερολογία Τσίπρα

Είχατε την ευκαιρία να κάνετε μια στοιχειώδη αυτοκριτική και να αναλάβετε μια στοιχειώδη πολιτική ευθύνη, δεν το πράξατε, είπε στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό.
Ανέφερε ότι η Σοφία Μπεκατώρου πρωτοέκανε την καταγγελία της σε εκδήλωση που οργάνωσε η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και όχι σε εκδήλωση της κυβέρνησης.
«Επιμείνατε στο ότι δεν μπήκαμε στην ουσία των ζητημάτων. Για εσάς η ουσία των ζητημάτων είναι το διαδίκτυο», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο διαδίκτυο υπάρχει ένα αρνητικό κλίμα και να το καταδικάσουμε όλοι μαζί». Υπογράμμισε ότι όμως υπάρχει και ένα θετικό, τονίζοντας ότι «αν δεν υπήρχε δεν θα μπορούσε να αναδειχτούν σειρά από κρίσιμες δημόσιες καταγγελίες για προσπάθειες συγκάλυψης σε κρίσιμα θέματα, σε μια σειρά από πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη διακυβέρνηση σας». «Από την περίφημη κομπίνα του "σκόιλ ελικίκου " του κ. Βρούτση μέχρι τα πτυχία που δεν είχε ο κ. Διαματάρης που αναγκαστήκατε να τον διώξετε, μέχρι τις μάσκες αερόστατα, μέχρι τα ατοπήματα σας στην Πάρνηθα και την Ικαρία, βγήκαν από το διαδίκτυο και όχι από κάποιο μεγάλο κανάλι», είπε.
Στο ίδιο πλαίσιο κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι όταν βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο, ατοπήματα δικά του ή της κυβέρνησης του να έχουν μια ευρύτερη δημοσιότητα καθώς το διαδίκτυο φουντώνει, τότε παρεμβαίνει ακόμα και στην ΕΡΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης