Κρυπτονομίσματα

Powell (Fed – ΗΠΑ): Το 2021 θα είναι σημαντικό έτος για την έκδοση του ψηφιακού δολαρίου

Powell (Fed – ΗΠΑ): Το 2021 θα είναι σημαντικό έτος για την έκδοση του ψηφιακού δολαρίου

Ο πρόεδρος της Fed J. Powell κατά την ακρόασή του στην επιτροπή της Γερουσίας δεσμεύτηκε για την εμπλοκή του κοινού σε ένα διάλογο για το ψηφιακό νόμισμα, ενώ επισήμανε ότι θα χρειαστεί σχετική εξουσιοδότηση απο το Κογκρέσο για να προχωρήσει το σχέδιο

Σχετικά Άρθρα
Τη διαβεβαίωση ότι θα αναπτυχθεί ένας ευρύς δημόσιος διάλογος για την έκδοση του ψηφιακού δολαρίου από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έδωσε ο επικεφαλής της Federal Reserve Jerome Powell, κατά τη δεύτερη ημέρα της ακρόασής του από το Κογκρέσο την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021.

Οι επιφυλάξεις

Κάθε φορά που ένας εκλεγμένος αξιωματούχος στο Κογκρέσο θέτει ερώτημα στον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell για την έκδοση του ψηφιακού δολαρίου, στην απάντηση που λαμβάνει τονίζεται η προσοχή που πρέπει να επιδειχθεί σε αυτή τη σημαντική νομισματική καινοτομία και ο κίνδυνος που ενυπάρχει για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ, σχολιάζεται σε δημοσίευμα του coindesk.com.
Την ίδια ώρα, ο ίδιος όπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ του Reuters, επισήμανε ότιι θα χρειαστεί ειδική έγκριση από το Κογκρέσο καθώς θα πρέπει να τροποποιηθεί η εντολή ή το mandate της Κεντρικής Τράπεζας στο οποίο περιλαμβάνεται ο έλεγχος στην κυκλοφορία του νομίσματος που αποτελεί το κυριόττερο μέσον για την άσκηση νομισματικής πολιτικής

Το project

Ωστόσο, ο Powell προχώρησε περισσότερο από κάθε προκάτοχό του κατά την ακρόαση του στην Επιτροπή της Γερουσίας για τη Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες, επισημαίνοντας ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα «εμπλακεί σε έναν διάλογο με το κοινό» για το ψηφιακό δολάριο το 2021, δίνοντας για πρώτη φορά ένα χρονοδιάγραμμα για το σχέδιο έκδοση του ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας.
«Αυτό θα είναι μια σημαντική χρονιά», δήλωσε ο Powell όσον αφορά το project για το ψηφιακό δολάριο.

Διαβουλεύσεις

«Αυτή θα είναι η χρονιά που θα συνεργαστούμε με το κοινό αρκετά ενεργά, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων δημόσιων διαβουλεύσεων τις οποίες προγραμματίζουμε».
Ο Powell τόνισε ότι η Fed δεν θα λάβει αποφάσεις και, στη συνέχεια, θα τις παρουσιάσει στο κοινό, αλλά θα μιλήσει με τους Αμερικανούς για τις συνέπειες που θα έχει στο σύστημα πληρωμών και αλλού η υιοθέτηση του ψηφιακού δολαρίου.
«Υπάρχουν ταυτόχρονα τα ζητήματα πολιτικής και τα τεχνικά ζητήματα τα οποία εγείρουν πολύ σημαντικά ερωτήματα», δήλωσε ο Powell.
«Θα κάνουμε δημόσιο διάλογο… εν τω μεταξύ εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις τεχνικές προκλήσεις, και μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας με τις υπόλοιπες κεντρικές τράπαζες ανα τον κόσμο», σημείωσε.
Κατέληξε ότι η κεντρική τράπεζα θα προσέξει να σχεδιάσει το ψηφιακό δολάριο με τρόπο που δεν θα «υπονομεύει… την υγιή λειτουργία της αγοράς» 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης