Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Κουφοντίνα: Έκκληση στην Πολιτεία για αναθεώρηση στάσης

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Κουφοντίνα: Έκκληση στην Πολιτεία για αναθεώρηση στάσης
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σχολιάζει ότι τα εγκλήματα που διέπραξε ο Κουφοντίνας καταδικάστηκαν από τα ελληνικά δικαστήρια αλλά και τη συλλογική συνείδηση
Έκκληση προς την Πολιτεία για ανεθώρηση της στάσης της απάναντι στον Δημήτρη Κουφοντίνα απευθύνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
«Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα ελληνικά δικαστήρια όσο και από τη συλλογική συνείδηση» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ τονίζεται ότι «η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό».

Η ανακοίνωση

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνεται: «Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του.
Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα ελληνικά δικαστήρια όσο και από τη συλλογική συνείδηση.
Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού» αναφέρει, ειδικότερα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στην ανακοίνωσή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης