Διεθνή

Θεριεύει το β’ κύμα covid στη Λατινική Αμερική – Έκκληση για διανομή εμβολίων σε φτωχές χώρες

Θεριεύει το β’ κύμα covid στη Λατινική Αμερική – Έκκληση για διανομή εμβολίων σε φτωχές χώρες
Στο κόκκινο Βραζιλία και Μεξικό
Σχετικά Άρθρα

Παρά τη μείωση κρουσμάτων που καταγράφεται σε όλη την αμερικανική ήπειρο, το β’ κύμα της επιδημίας covid εξακολουθεί να «χτυπά» με σφοδρότητα τη Λατινική Αμερική.
Στο κόκκινο παραμένει η Βραζιλία, όπου τις προηγούμενες 24 ώρες ακόμη 1.386 ασθενείς κατέληξαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν 62.715 κρούσματα του SARS-CoV-2.
Η Βραζιλία μετρά 248.529 νεκρούς επί συνόλου 10.257.875 μολύνσεων.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, σε 204 από τις χθεσινές μολύνσεις, εντοπίστηκαν 184 από τη μετάλλαξη που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ίδια τη Βραζιλία και 20 από τη βρετανική μετάλλαξη.

Στο κόκκινο και το Μεξικό

Στο κόκκινο όμως βρίσκεται και το Μεξικό, το οποίο είναι τρίτο παγκοσμίως σε θανάτους.
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 8.634 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 1.273 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
Συνολικά στο Μεξικό έχουν καταγραφεί 181.809 θάνατοι επί συνόλου 2.052.266 μολύνσεων.

Έκκληση Μεξικό – Αργεντινής για διανομή εμβολίων σε φτωχές χώρες

Έκκληση να ασκηθεί πίεση Ηνωμένα Έθνη και στις πλουσιότερες χώρες του κόσμου να αυξήσουν την πρόσβαση φτωχότερων κρατών στα εμβόλια για τον νέο κορωνοϊό απηύθυναν οι πρόεδροι του Μεξικό και της Αργεντινής, κρίνοντας ότι η προσπάθεια που έχει γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση είναι εξαιρετικά ανεπαρκής.
Ο πρόεδρος του Μεξικό υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα του ΟΗΕ που έχει σκοπό να εγγυηθεί πως οι φτωχότερες χώρες θα λάβουν εμβόλια δεν έχει να επιδείξει παρά πολύ μικρό αποτέλεσμα μια και το 80% των προμηθειών συγκεντρώνεται σε 10 χώρες
«Εκείνη η οικουμενική αδελφοσύνη τι απέγινε;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του Μεξικό, τονίζοντας ότι «ο ΟΗΕ πρέπει να παρέμβει, διότι αυτή τη στιγμή μοιάζει με βάζο για λουλούδια, σαν στοιχείο διακόσμησης».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αργεντινής σημείωσε ότι ασκεί πίεση μαζί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron προκειμένου τα εμβόλια να χαρακτηριστούν «παγκόσμιο κοινό αγαθό» από την Ομάδα των Είκοσι (G20), στην οποία συμμετέχουν οι δύο χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης