Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Yellen για τους κινδύνους που κρύβει το bitcoin

Προειδοποίηση Yellen για τους κινδύνους που κρύβει το bitcoin
Σχετικά Άρθρα

Για τους κινδύνους που κρύβει το bitcoin, τόσο για τους επενδυτές, όσο και για το κοινό, προειδοποίησε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen.
Παρά την απότομη πτώση της τιμής στο ξεκίνημα της εβδομάδας, το bitcoin εξακολουθεί να διαπραγματεύεται πάνω από τα 53.000 δολ.
Ωστόσο, η Yellen τόνισε ότι παραμένουν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα και τη σταθερότητα.
«Δεν νομίζω ότι το bitcoin χρησιμοποιείται ευρέως ως μηχανισμός συναλλαγών», δήλωσε στο CNBC.
«Ωστόσο, στον βαθμό που χρησιμοποιείται, φοβάμαι ότι είναι συχνά για παράνομη χρηματοδότηση. Είναι ένας εξαιρετικά αναποτελεσματικός τρόπος διεξαγωγής συναλλαγών και η ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται κατά την επεξεργασία αυτών των συναλλαγών είναι συγκλονιστική», σημείωσε η υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ.

Τεράστια επιβάρυνση για το περιβάλλον - Εργαλείο κερδοσκοπίας

Η εξόρυξη bitcoin απαιτεί από τους χρήστες να επιλύουν πολύπλοκες μαθηματικές εξισώσεις χρησιμοποιώντας ρυθμίσεις υπολογιστή υψηλής ισχύος. Η ηλεκτρική κατανάλωση που χρησιμοποιείται στη διαδικασία αφήνει ένα ετήσιο αποτύπωμα άνθρακα ίσο με το έθνος της Νέας Ζηλανδίας, σύμφωνα με τον Digiconomist.
Εκτός από τις ανησυχίες σχετικά με την κατανάλωση, το bitcoin θεωρείται επίσης εργαλείο όσων εμπλέκονται σε μια σειρά παράνομων δραστηριοτήτων, επειδή είναι δύσκολο να εντοπιστεί η χρήση του.
Στη συνέχεια, υπάρχει αστάθεια, καθώς η τιμή του κρυπτονομίσματος καταγράφει ακραίες διακυμάνσεις.
«Πρόκειται ένα πολύ κερδοσκοπικό asset και γνωρίζετε ότι πιστεύω [ως οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορεί να είναι εξαιρετικά ευμετάβλητο. Ανησυχώ για τις πιθανές απώλειες που μπορούν να υποστούν οι επενδυτές», δήλωσε ο Yellen.

Ψηφιακό νόμισμα από τη Fed;

Διάφοροι κυβερνητικοί φορείς έχουν μελετήσει την ιδέα να δημιουργήσουν ένα εναλλακτικό ψηφιακό νόμισμα με τις ελπίδες ότι θα ανοίξει το παγκόσμιο σύστημα πληρωμών σε όσους δεν έχουν πρόσβαση.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, όπου η Yellen κάποτε διετέλεσε πρόεδρος, μελέτησε το θέμα και συζήτησε τη δυνατότητα ενός νέου ψηφιακού νομίσματος μαζί με ένα σύστημα πληρωμών που αναμένει να κυκλοφορήσει τα επόμενα χρόνια.
«Νομίζω ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε γρηγορότερες, ασφαλέστερες και φθηνότερες πληρωμές», δήλωσε ο Yellen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης