Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα απορρίπτει τις νόμιμες απαιτήσεις των Μουσουλμάνων για τόπους λατρείας

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα απορρίπτει τις νόμιμες απαιτήσεις των Μουσουλμάνων για τόπους λατρείας
Πυρά εναντίον της χώρας μας εξαπολύουν για ακόμη μια φορά τα Τουρκικά ΜΜΕ
Σχετικά Άρθρα

Πυρά εναντίον της χώρας μας εξαπολύουν για ακόμη μια φορά τα Τουρκικά ΜΜΕ, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι έχει «διαπράξει παραβιάσεις της ελευθερίας κατά της μουσουλμανικής μειονότητας», καθώς απέρριψε αίτημα της μουσουλμανικής κοινότητας - όπως αναφέρουν - ώστε να ανοίξει χώρο λατρείας στη Θεσσαλονίκη.

Το Ίδρυμα Πολιτισμού Εκπαίδευσης Μουσουλμάνων της Θράκης-Θράκης γράφει η Daily Sabah, υπέβαλε επίσημη αίτηση για το άνοιγμα ενός τόπου λατρείας αφού ολοκλήρωσε τις απαραίτητες προκαταρκτικές προετοιμασίες σύμφωνα με τους νομικούς κανονισμούς.

Προηγούμενες κινήσεις πραγματοποιήθηκαν από τις τοπικές αρχές πριν την επίσημη  καταχώριση της αίτησης, μια διαδικασία που διήρκεσε δύο χρόνια.
Αργότερα, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας άφησε εντελώς στην τύχη του τη διαδικασία αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, καθώς το Υπουργείο απέρριψε την αίτηση λόγω «έλλειψης πρόσθετων εγγράφων και τεχνικών λεπτομερειών».

Μέλη του ιδρύματος κατέκριναν την απόφαση λέγοντας ότι η Ελλάδα θέλει να υπονοήσει τους Μουσουλμάνους της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών, οι οποίοι προσεύχονται στους δρόμους.

Η ανεπιθύμητη στάση της χώρας απέναντι στον μουσουλμανικό πληθυσμό της δεν είναι νέο φαινόμενο, συνεχίζει το τουρκικό δημοσίευμα.
Για παράδειγμα, μέχρι πρόσφατα, η Αθήνα ήταν η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς τζαμί, παρόλο που υπάρχουν περίπου 300.000 μουσουλμάνοι στην ευρύτερη περιοχή της  Αττικής «υπενθυμίζει» η DS. 

Screenshot_11111111111111111.png
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης