Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρακτορείο Axios: Ο Trump θα είναι ξανά υποψήφιος με τους Ρεπουμπλικανούς για τις εκλογές του 2024

Πρακτορείο Axios: Ο Trump θα είναι ξανά υποψήφιος με τους Ρεπουμπλικανούς για τις εκλογές του 2024
Ένας στενός σύμβουλος χαρακτήρισε την ομιλία Trump ως «επίδειξη δύναμης»
Σχετικά Άρθρα

O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump θα υλοποιήσει το επόμενο Σαββατοκύριακο από το Ορλάντο της Φλόριντα, την πρώτη - πολυαναμενόμενη ομιλία μετά την ηχηρή αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου 2021, όταν έχασε από τον Δημοκρατικό του αντίπαλο Joe Biden.
Ειδικότερα, ομιλία του πρώην προέδρου έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο του Συνεδρίου Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (CPAC) που θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 28 Φεβρουαρίου, όπως έγινε γνωστό από συνεργάτες του.
Στην πρώτη του μετά την προεδρία εμφάνιση αναφέρει το πρακτορείο Axios, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει να στείλει ένα έμμεσο μήνυμα ότι εκείνος θα είναι εκ νέου ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τις αμερικανικές εκλογές του 2024.
Ένας στενός σύμβουλος χαρακτήρισε την ομιλία Trump ως «επίδειξη δύναμης» περνώντας την αίσθηση πως «Ίσως δεν έχω Twitter ή το Oval Office, αλλά είμαι ακόμα υπεύθυνος στους Ρεπουμπλικανούς». 

«Ο Trump είναι ουσιαστικά το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ανώτερος σύμβουλος Trump, Jason Miller.
«Όταν επιτίθεστε στον Πρόεδρο Trump, κάνετε επίθεση σε όλους τους Ρεπουμπλικάνους» συνέχισε ο ίδιος.
Οι σύμβουλοι του Donald Trump θα συναντηθούν μαζί του αυτήν την εβδομάδα για να προγραμματίσουν τις επόμενες πολιτικές του κινήσεις, παρά τις εσωκομματικές διαμάχες στους  Ρεπουμπλικανούς.
Ο Trump στην ομιλία του θα μιλήσει για «το μέλλον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και του συντηρητικού κινήματος», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στήριξη από τους πολίτες

Εντούτοις, πολλά ηγετικά στελέχη του κόμματος επιθυμούν μια φρέσκια αρχή.
Αντιμέτωποι με δημοσκοπήσεις που παραμένουν κολακευτικές για τον Trump, αναρωτιούνται πώς να γυρίσουν σελίδα.
Υπενθυμίζεται πως περί το 47% των Αμερικανών θα τασσόταν υπέρ της συμμετοχής του Donald Trump στις εκλογές του 2024, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου HarrisX για λογαριασμό της εφημερίδας The Hill.
Εκατό Αμερικανοί πρώην αξιωματούχοι διέδιδαν νωρίτερα την ιδέα για τη δημιουργία ενός νέου κεντροδεξιού κόμματος που θα συγκέντρωνε τους Ρεπουμπλικάνους που επιθυμούν την εκκαθάριση από τον Τραμπισμό.
Αλλά οι πιθανότητες να σπάσει το αμερικανικό μοντέλο, το οποίο βασίζεται ιστορικά στον δικομματισμό, φαίνονται εξαιρετικά μικρές.
1613856696106.jpg

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης