Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Οι σχέσεις μεταξύ ΕΕ - Ρωσίας έχουν πατώσει

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Οι σχέσεις μεταξύ ΕΕ - Ρωσίας έχουν πατώσει
Προ ημερών ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας είχε «δείξει» την Ένωση ως την υπεύθυνη για το ρήγμα στις σχέσεις Μόσχας - Βρυξελλών
Οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία έχουν φτάσει στο χείριστο σημείο,εκτιμά ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Heiko Maas , υπογραμμίζοντας την ανάγκη διατήρησης ανοιχτών διαύλων διαλόγου.
«Οι σχέσεις με τη Ρωσία έχουν πατώσει, αλλά είναι απαραίτητο να διατηρήσουμε τον διάλογο» σημείωσε, συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.
«Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνεχιστεί ο διάλογος με τη Ρωσία.
Η Ρωσία είναι σημαντική ώστε να διευθετηθούν πολλές διεθνείς διαμάχες.
Επομένως, θα είναι επίσης θέμα συζήτησης - πώς είναι δυνατόν να διατηρηθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος με τη Ρωσία, ακόμη και όταν οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας είναι στο χαμηλότερο επίπεδό τους» είπε ο ίδιος, πριν από τη σύνοδο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ.
Συμπλήρωσε πως θα στηρίξει νέες κυρώσεις κατά Ρώσων αξιωματούχων για την υπόθεση του Alexei Navalny
«Θα συζητήσουμε το ζήτημα της Ρωσίας, ειδικά την υπόθεση Navalny πώς του έχει συμπεριφερθεί το κράτος.
Μετά τη δηλητηρίαση, δείξαμε ξεκάθαρα πως δεν είμαστε έτοιμοι να ανεχτούμε την παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας και εισάγαγε νέες κυρώσεις.
Και σήμερα, θα συζητήσουμε περαιτέρω εάν θα αρχίσει η προετοιμασία νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ειδικά μετά την καταδίκη του Navalny το ότι είναι υπό κράτηση και πρέπει να φυλακιστεί».

Lavrov: Η ΕΕ υπεύθυνη για το ρήγμα στις σχέσεις

Προ ημερών ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας είχε «δείξει» την Ένωση ως την υπεύθυνη για το ρήγμα στις σχέσεις Μόσχας-Βρυξελλών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης